Foto: General Pants

Jeansreklame fra «General Pants» får kritikk for å være kvinnediskriminerende

- Dette er åpenlyst sjåvinistisk, diskriminerende og nedverdigende mot kvinner.

Publisert

(SIDE2): Den australske butikken General Pants blir kritisert for sin nye jeansreklame «Fit in».

Fire menn og fire kvinner poserer i reklamen, alle iført jeans. Men mens mennene har på seg både t-skjorte og jakker, er kvinnene relativt nakne.

To av kvinnene har kun på seg BH, en kvinne er helt uten BH, mens den siste kvinnen har på seg en oppknappet dongeriskjorte. Kun én av mennene viser brystet, han også iført en oppknappet dongeriskjorte.

LES OGSÅ: Bøy dere ned og sug, feminister

Kritikk for å objektivisere kvinner

Reklameplakaten, som blant annet henger på et Hornsby Westfield kjøpesenter i Sydney i Australia, blir kritisert for å være sjåvinistisk.

Selskapet har også lagd en video, der det er vanskelig å unngå å legge merke til forskjellen mellom måten de kvinnelige og mannlige modellene blir fremstilt på.

Nylig fikk Forever 21 kritikk for å promotere voldtekt med denne t-skjorten.

LES OGSÅ: Slik ser det ut når en mann kopierer kvinnelige modeller

Se videoen her:

Screen9na04

- Åpenlyst nedverdigende

En kvinne har skrevet på Facebook at hun har klagd til Advertising Standards Bureau, et byrå som etterforsker brudd på markedsføringsloven, i Australia. Ifølge The Daily Mail skriver hun dette på Facebook:

«Stolt av datteren min som fikk øye på den frastøtende ubalansen i denne reklamekampanjen. Det er på General Pants på Hornsby Westfield. Jeg har klagd til adstandards.com.au på bakgrunn av kjønnsdiskriminering. Det tok bare fem minutter.»

Flere har også skrevet til General Pants på Facebook og klagd på reklamen.

- Det er en ubalanse i hvordan kjønnene blir fremstilt som er negativt for kvinner, skriver en.

- Hva mener dere at unge jenter skal synes om dette? spør en annen.

- Som mor til en datter ser jeg med avsky på reklameplakatene i butikkvinduene deres. Hvordan kan det være riktig at mennene er fullt påkledd, mens enkelte av kvinnene er halvnakne? spør en.

- Jeg synes reklameplakaten er fornærmende, og jeg er takknemlig for at jeg ikke var der med mine døtre på åtte og ni år. Dette er åpenlyst seksistisk, diskriminerende og nedverdigende mot kvinner, mener en annen.

NEDVERDIGENDE: Flere skriver på sosiale medier at de synes reklamen er fornærmende og diskriminerende.
NEDVERDIGENDE: Flere skriver på sosiale medier at de synes reklamen er fornærmende og diskriminerende. Foto: General Pants
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

LES OGSÅ: - Din eneste verdi er et varmt hull jeg kan stikke penisen min i

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.