Aktuelt

Isabel Raad: - Barnevernet har vært en del av livet mitt siden jeg var seks måneder gammel

Se Isabel Raad gjeste God Morgen Norge på TV 2.

Publisert Oppdatert

Forrige uke kom nyheten om at Side2-blogger Isabel Raad (24) skal gi ut en bok, hvor hun blant annet avslører ting om sin egen oppvekst som ikke tidligere har vært kjent.

I et intervju med God Morgen Norge på TV 2 forteller Raad om det hun ble utsatt for i ung alder. Se klippet øverst i saken!

- Det var rus, vold, mishandling og det var inn og ut av krisehjem rundt om i hele Norge. Barnevernet har vært en del av livet mitt siden jeg var seks måneder gammel, sier hun i intervjuet.

Side2 gjør oppmerksom på at forlaget som skal gi ut boken er eid av Egmont. Side2 eies også av Egmont.

Startet da hun var åtte

Ugjerningene ble begått av mennesker som sto Isabel Raad nær, i den nærmeste familien. Tidligere har forlaget uttalt overfor Side2 at flere av Isabels familiemedlemmer har lest og signert på at hennes fremstilling er sannferdig. Det har også blitt hentet inn dokumentasjon fra barnevern og rettsvesen og vært en omfattende juridisk vurdering av materialet.

På spørsmål om når hun først ble mishandlet, svarer hun at det hele startet da hun var åtte år gammel. Da hun var elleve år gammel, satte hun seg på trappen hos barnevernet og ba om et nytt sted å bo. Det var etter dette at hun ble plassert i beredskapshjem og senere fosterhjem.

- Det ble et helt annet liv. Plutselig kom jeg inn i en normal familie der det var koselige familiemiddager og de hjalp meg med leksene. Det var en vanlig, kjærlig familie. Så det var helt fantastisk.

Les også: Isabel Raad: - Gjør meg usikker

- Har tatt kontrollen tilbake

Hun forteller videre at hun med tiden utviklet anoreksi som 14-15-åring, at hun flyttet hjemmefra som 17-åring og byttet navn fra Shirog til Isabel og at hun flyttet hjemmefra som 17-åring. «Shirog» er også tittelen på boken hennes.

- Det var så mye vondt tilknyttet til hele mitt liv, og jeg ville egentlig bare komme meg vekk fra den jeg egentlig var. Det er vanskelig å forklare, men for meg var det veldig riktig å kvitte meg med det valget.

Selv er hun overrasket over at hun kommet seg så godt gjennom den tøffe oppveksten.

- Du kan velge om du vil at bagasjen skal styre livet ditt til noe negativt eller om det faktisk skal bygge deg sterkere og ta kontrollen tilbake. Det er vel det jeg har gjort.

Side2 gjør oppmerksom på at forlaget som skal gi ut boken er eid av Egmont. Side2 eies også av Egmont.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!