«JUKS»: Suge inn magen og vri kroppen  - så ser man straks mer «perfekt» ut. Hashtagen 30secondsbeforeandafter trender på Instagram.
«JUKS»: Suge inn magen og vri kroppen  - så ser man straks mer «perfekt» ut. Hashtagen 30secondsbeforeandafter trender på Instagram. Foto: (Faksimile/Instagram)

Instagram-trend: Det er 30 sekunder mellom disse bildene

Så mange triks «lures» du av.

Publisert

(SIDE2): Vi har sett dem i årevis nå – de «perfekte»selfiene, der det er flate mager, smale fjes og trutne lepper. Mange av dem er selvsagt avslørt som retusjerte og dynget ned med filter. Men det er også enkelt å sørge for «perfekte» selfier dersom man poserer riktig, suger inn magen og holder kroppen i spesielle vinkler.

Nå har en Instagram-trend tatt til motmæle mot det perfekte bildet. Bildene viser kvinner som har tatt bilder av seg selv med 30 sekunders mellomrom – for å viser hvordan man ser ut før og etter knepen som gjør bildene Instagram-perfekte.

Bildene er lagt ut med hashtagen «30secondsbeforeandafter».

LES også debatten om bloggerne og jaget etter det «perfekte» utseende: - Plastisk kirurgi skal for f... ikke normaliseres

Foto: (Faksimile/Instagram Peaceofkelly)Justere litt på shortsen, suge inn magen, stramme alle muskler, rette seg opp eller skyve rumpa bakover for å få mellomrom mellom lårene, og å smile. Det er bare noen av måtene kvinnene får seg selv til å se tynnere og mer trente ut.

- Jeg kikker meg gjennom så mange inspirasjons-bilder av tynne og trente jenter som viser frem de beste bildene av seg selv, og selv om det ikke bør være slik, så gjør det meg til tider deppa over min egen fremgang, skriver en av dem som har lagt ut før og etter-bilde av seg selv.

- Dette er en påminnelse om at man ikke skal være så streng med seg selv når man sammenligner seg med andres fantastiske bilder, de ser neppe så flotte ut hele tiden.

LES også: Jennifer Lopez får skryt for sin sminkefrie treningsselfie på Instagram

Foto: (Faksimile/Instagram Sissifitshorty)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!