I dag åpner IKEA nytt varehus i Oslo

Satser på sentrumsnært senter for inspirasjon.

Publisert

(SIDE2): I dag, mandag, åpner IKEA et service & pick-up point på Skøyen i Oslo.

LES OGSÅ: Derfor har IKEA-koppene et hakk i bunn

- Dette er ikke et fullskala IKEA-varehus, men en hybrid mellom nettbutikk og varehus. Det er 1000 kvadratmeter inspirasjon hvor man kan få hjelp av medarbeidere til å planlegge og tegne eget kjøkken, garderobe og baderomsløsninger, sier Jan Christian Thommesen, komminikasjonssjef i IKEA til Side2.

Siden det er et pick-up point kan du ikke kjøpe varene med en gang, understreker han.

- Men etter at du har planlagt og tegnet, legges det i bestillingen og du kan hente senere eller få tilsendt varene på døra. Du kan også handle på nett og hente varene på Skøyen istedenfor på et varehus.

Screen9v2

Thommesen mener det er behov for et sentrumsnært varehus fordi ikke alle har bil, og på grunn av tidsklemma.

- Det viktigste for folk i 2016 er dette med tid og avstander. Vi har sett at mange ønsker en mindre variant av varehuset vårt, og en løsning for de som vet nøyaktig hva de skal ha. At man ønsker å bestille og være ferdig med handelen, så dette er en måte for tidspressa kunder til å spare tid.

Kommunikasjonssjefen legger til at de ønsker at flest mulig skal benytte seg av kollektivtransport, og at det går både buss, trikk og tog til det nye varehuset.

I hovedstaden har møbelkjeden varehus på henholdsvis Slependen og Furuset.

LES OGSÅ: 8 favoritter fra den nye IKEA-katalogen

Dette er konseptet

Tanken er at Oslo-folk skal ha et sentrumsnært varehus hvor man kan få inspirasjon før produkter bestilles. Det vil være et 1000 kvadratmeter stort utstillingsrom, og man kan få hjelp til å planlegge og bestille eventuelle kjøp. Det vil også være innredet en 100 kvadratmeter leilighet for å få inspirasjon. Leiligheten er bygget med utgangspunkt i et hjem på Frogner.

For mange IKEA-fans er det imidlertid én dårlig nyhet når det gjelder varehuset på Skøyen: At man ikke får kjøpt kjøttboller der. Varehuset har nemlig ikke restaurant.

LES OGSÅ: 8 favoritter fra den nye IKEA-katalogen

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!