Foto: Rex/stockton Pd (All Over Press)

Hvem er Jeremy Meeks?

Bad Boyen hele internett elsker.

Publisert

(SIDE2): Før helgen ble Jeremy Meeks en liten sensasjon på sosiale medier. Portrettbildet som ble lagt ut av den 30 år gamle amerikaneren, ble  svært raskt populært hos det annet kjønn.

Bildet har i skrivende stund fått godt over 90.000 likes, er kommentert 25.000 ganger og delt over 12.000.

«Wow, det er en kjekk fyr», kommenterer en kvinne.

«Mamma, jeg er forelska i en kriminell», skriver en annen.

LES mer: Er det greit å elske dette bildet?

For bildet er ikke bare et portrett. Det er et arrestasjonsbilde, tatt av politet i California, og er knipset i forbindelse med at Meeks ble arrestert. Han er siktet for 11 punkter, inkludert fem tilfeller av våpenbesittelse, et tilfelle av gjengtilhørighet og for brudd på vilkårene for prøveløslatelse. For det er ikke første gang han er i politiets søkelys. 

Dømt

Han har sittet inne i fengsel to år, som følge av en dom i 2002. Han har blant annet også utgitt seg for å være sin egen bror, og motsatt seg arrestasjon. Tåre-tatoveringen under øyet er også kjent for å være merket for å ha begått drap, og han er koblet til den beryktede Crips-gjengen i California.

Politiet ha kalt Meeks «en av de mest voldelige klriminelle i Stockton-området»

FAMILIE: Meeks har to sønner og er gift.
FAMILIE: Meeks har to sønner og er gift.

Det hindrer altså ikke småkåte damer fra å legge sin elsk på mannen, og kommentaren går på at den tidligere dømte 30-åringen gjerne kan komme og «sone» både her og der, og at utseendet hans er ekstremt slående vakkert.

Meeks selv har uttalt seg fra arresten.

- Jeg setter pris på oppmerksomheten, men jeg ønskerr at folk får vite at dette ikke er slik jeg er.

LES også: De 25 verste politibildene

Sint kone

Men ikke alle er begeistret for oppmerksomheten, dog.

For Meeks er også familiemann, med to sønner,  og kona skal etter sigende ikke like all oppmerksomheten han nå får for utseendet.

- Hun er rasende. Mannen hennes sitter i fengsel, og folk snakker om det som om det er en spøk, som om det er rmorsomt å snakke om utseendet hans, og sier alle mulige rare ting, sier en venn av kona til CBS 13.

Meeks' øvrige familie har også gått ut og forsvart 30-åringen, og sagt at han har lagt den kriminelle løpebanen bak seg, og at han ikke lenger har kontakt med gjengen han var tilknyttet. De hevder han er en ny mann, som har funnet troen på Gud.

- Han er en mann som har lært av feilene sine. Men sin fortid, har han ønsket å forandre seg og heller fokusere på familien. begynne å leve livet og følge drømmen han alltid har hatt, sier den yngre broren Bryan Varela.

1 million dollar

Ikke alle er så begeistret for denne fascinasjonen av et kriminelt gjengmedlem. Flere peker på at det både er undøvendig å romantisere en dømt forbryter, samt at kvinner fremstilles som mer eller mindre hjernedøde, som kun er opptatt av og liker såkalte bad boys.

Meeks selv sitter fremdeles i arresten. Saken hans skal opp for en dommer 27. juni, og kausjonen er satt til en million dollar.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!