MILJØVENNLIG UTFORDRING: I #trashtag challenge legger folk ut før- og etterbilder av at de plukker søppel. Illustrasjonsfoto.
MILJØVENNLIG UTFORDRING: I #trashtag challenge legger folk ut før- og etterbilder av at de plukker søppel. Illustrasjonsfoto. Foto: Klaus Vedfelt / Getty Images

Viralt

#trashtag er den nye utfordringen i sosiale medier - og den er bra for miljøet

Glem «mannequin challenge» og «Kylie Jenner lip challenge». Denne virale trenden har en ny dimensjon.

Publisert Oppdatert

Har du hengt litt på internett de siste årene, har du mest sannsynlig fått med deg den såkalte «mannequin challenge» eller «Kylie Jenner lip challenge» - virale nettfenomener som fikk mye oppmerksomhet den gang. Sistnevnte fikk faktisk plastikkirurger til å komme med advarsler mot å kopiere trenden.

Mange av disse trendene hadde egentlig lite for seg, bortsett fra at de skapte voldsomt engasjement i de korte periodene de tok nettet med storm.

Plukker søppel og poster bilder

Nå har det imidlertid dukket opp en ny hashtag og en ny utfordring som går under navnet #trashtag på Instagram og Twitter, og som omtales av flere medier som positiv fordi den ikke er farlig og samtidig er bra for miljøet.

I #trashtag-trenden kan vi se mennesker fra hele verden plukke søppel på strender, i parker og gater mens de samtidig oppfordrer andre til å rydde opp i sine egne lokalmiljøer. I tillegg forsøker de frivillige å rette søkelyset mot hvor mye plast vi bruker, skriver BBC.

I skrivende stund er hashtaggen brukt over 25.000 ganger på Instagram.

I en tråd på nettforumet Reddit for et par dager siden stilte en bruker spørsmål om hva trenden er, og fikk til svar at den angivelig startet på Facebook, hvor noen skal ha oppfordret «millennials som kjedet seg» til å ta bilde av et sted som trengte en skikkelig opprydning og senere vise arbeidet de har gjort med å plukke søppel og rydde.

Ifølge Time trendet hashtagen i helgen som gikk, og hundrevis av mennesker delte bilder av at de plukket søppel og tok dramatiske før- og etterbilder som deretter ble delt på Instagram, Twitter og Reddit.

«Til alle dere tenåringer som kjeder dere»

Et bilde delt på Instagram-kontoen @thescientistsfacts illustrerer utfordringen:

«Her er en utfordring til alle dere tenåringer som kjeder dere» skriver kontoen til et todelt bilde, som først viser en mann i et skogsområde fylt med søppel. Det andre bildet viser det samme området ryddet for søppelet, som er blitt puttet i søppelsekker.

«Ta et bilde av et område som trenger opprydning eller vedlikehold, ta deretter et bilde atter at du har gjort noe med det og post det».

Her er flere poster av søppelplukkere i sosiale medier de siste dagene:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!