GRØNT FELLESSKAP: Lan Marie Berg fra Miljøpartiet De Grønne la ut dette bildet og en hyllest til Greta på Instagram. – Takk til alle unge som stiller krav til oss voksne, skrev Berg.
GRØNT FELLESSKAP: Lan Marie Berg fra Miljøpartiet De Grønne la ut dette bildet og en hyllest til Greta på Instagram. – Takk til alle unge som stiller krav til oss voksne, skrev Berg. Foto: Instagram

Aktuelt

Kjendisene hyller Greta: - Takk til alle unge som stiller krav til oss voksne

Kjendisene har falt pladask for Greta Thunberg og hennes miljøkamp.

Publisert Oppdatert

Spørsmålene om global oppvarming og miljø blir et stadig større tema blant verdens ledere, kjendiser og kongelige.

Blant annet har prins Charles (70) og sønnen prins Harry (34) miljøkampen og dyrevern som sine hjertesaker.

Her hjemme er det prinsesse Märtha (47) som har vist sitt engasjement for et bedre miljø ved å hylle Greta Thunberg (16) på sin egen Instagram.

KONGELIG FAN: Prinsesse Märtha hyllet den svenske tenåringen på sin Instagram.
KONGELIG FAN: Prinsesse Märtha hyllet den svenske tenåringen på sin Instagram. Foto: Bjørnar Smestad / NTB scanpix

Sammen med en video av talen den svenske 16-åringen holdt under Verdens økonomiske forum i Davos tidligere i år, skriver prinsessen:

– Greta Thunberg er min nye superhelt. La oss bruke stemmene våre til å gjøre verden til et bedre sted. Hva gjør deg engasjert? Hva vil du forandre i verden?

Lar seg imponere

Musikeren Bono satt i panelet da Greta holdt tale i Davos. Frontfiguren i U2 ble mektig imponert, og var den første til å gi henne applaus.

Også forfatteren Ingvar Ambjørnsen (62) har latt seg imponere over 16-åringen. I en kronikk hyller han både henne og de unges miljøengasjement.

– I dag kan nesten ingen ha unngått å høre den taleføre tenåringens analyse av den situasjonen vi står oppe i. Det er, som hun selv sier, ikke mer komplisert enn at selv en femåring kan forstå det, skriver forfatteren i kronikken.

INVITASJON: Den tidligere California-guvernøren og skuespilleren Arnold Schwarzenegger inviterte Greta til klimatoppmøtet da hun startet streiken.
– Jeg elsker å se noen som ikke bare klager uten å faktisk gjøre noe med det. Du inspirerer meg, skrev han til Greta på Twitter.
INVITASJON: Den tidligere California-guvernøren og skuespilleren Arnold Schwarzenegger inviterte Greta til klimatoppmøtet da hun startet streiken. – Jeg elsker å se noen som ikke bare klager uten å faktisk gjøre noe med det. Du inspirerer meg, skrev han til Greta på Twitter. Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB scanpix

Leo delte artikkel

Skuespilleren Leonardo DiCaprio (44) er selv sterkt engasjert i klimaspørsmål, og han driver en egen miljøstiftelse.

Da Hollywood-stjernen delte en artikkel om Greta gjennom sine egne sosiale medier, gikk det ikke upåaktet hen.

MILJØVERNER: Hollywood-
stjernen Leonardo DiCaprio har viet Greta oppmerksomhet på sosiale medier.
MILJØVERNER: Hollywood- stjernen Leonardo DiCaprio har viet Greta oppmerksomhet på sosiale medier. Foto: Rex Shutterstock / NTB scanpix

– Det er veldig heftig at man får gehør fra sånne mennesker som har så stor innflytelse. Det er bra at en sånn person tør å ta dette opp, for det er ikke mange som våger å ta opp klimaspørsmål, sa Greta til Aftonbladet om DiCaprio.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!