Her er vårens nyheter fra IKEA

- Jeg har tro på at orden i kaoset vil stå sentralt hos mange nå, sier Pureinterior.

Publisert

(SIDE2):I april slipper den svenske møbelgiganten IKEA vårens nyheter. Lyse farger, furu, den skandinaviske stilen, tekstiler og barnemøbler er stikkordene.

Vi ba bloggeren Elisabeth Johansen, som står bak Pureinterior, kikke på nyhetene og si hva hun mener om hva som kommer i butikk om kort tid:

- Dette er helt i tråd med en del av nøkkeltrendene for 2016. Personlig har jeg tro på det håndlagde, særegne og personlige dette året. De håndvevde teppene i naturlige materialer som jute og ull understreker dette, sier hun og legger til:

- Vi ser også at furuen vender tilbake i år om kapp med ubehandlede finerplater. Selv om furu er in igjen betyr det likevel ikke at gammel furu er moderne. Både møbler og interiørdetaljer i det naturlige materialet viser seg å komme i en strammere variant som glir godt inn i den skandinaviske stilen. Bordplaten i lakkert bambus tror jeg vil slå godt an i markedet. Da står man fritt til å velge understell som passer egen stil og har mulighet til å skape en rimelig, moderne og god løsning i spisestuen eller på kjøkkenet.

Her kan du se noen nyheter fra IKEA:

Foruten møbler slipper møbelkjeden ny kunst. Johansen understreker at fotokunsten har blomstret de siste årene.

- Selv om sorte og hvite motiver, gjerne av mennesker eller dyr, fremdeles er i vinden ser vi også en tendens til mer farger. Gjerne duse kombinasjoner eller sterke kontraster i fåtall per bilde. At Ikea nå lanserer en spennende kunstkolleksjon som vil bli tilgjengelig for alle synes jeg er flott, sier hun og mener at deres «Limited Edition» er spennende.

Foto: Privat

- Man vil jo gjerne finne sin egen stil uten å kopiere det alle andre har på veggene eller i hjemmet sitt.

Når det gjelder hva som er «in» på interiørfronten for tiden, har bloggeren troa på orden i kaoset og jakten på det perfekte - uperfekte.

- En enklere hverdag med strykefrie stoffer som lin, materialer fra naturen, trehvitt, rustikke materialer og holdbare vintage skatter befrir både tid og lommebok. Hvor mange nå er lei det striglede minimalistiske hjemmet med grå, hvite og sorte toner i alle nyanser jakter den interiørbevisste på gamle unike 60/70/80-talls skatter som kan kombineres med nymoderne design samt industriens hemmeligheter for å skape noe helt eget.

- I tillegg tror jeg vi vil se mye farger fremover, både på vegger, møbler og interiør. Både nyanser av rosa, og blått er spådd av de store aktørene, i kombinasjon med dekadente fargepaletter som dyp blå og åker gult. Det handler om og anvende fargeskalaen og driste seg til nye retninger. Støvete rosa og sennepsgul er fine alene men også i kombinasjon med hverandre. Jeg tror generelt vi er mindre redd for maksimalismen i år og at vi hele tiden vil strebe etter å skape vår egen unike stilkombinasjon.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!