Her bryter Therese sammen

25-åringen forteller faren hvor høy gjeld hun egentlig har.

Publisert

(SIDE2:)- Det er ikke 50.000 kroner som du tror, sier Therese Frank (25) i onsdagens «Luksusfellen».

Hun begynner å gråte når hun må fortelle faren sin, Arild Frank, hvor mye penger hun egentlig skylder i lån og kredittkort. Når det kommer fram blir faren overrasket.

-Ja, det er mye, Therese, sier han stille.

Han har to ganger tidligere stilt opp for å gjøre datteren gjeldfri. Arild anslår at han har hjulpet henne med til sammen 150.000 kroner. Derfor blir han sjokkert over at det har gått galt nok en gang.

Therese skylder til sammen over 400.000 kroner.

- Sliter veldig på meg

I kveldens episode av TV3-serien handler det om Therese fra Eidsvoll, som er bosatt i Fredrikstad. Hun er ansatt i en 40 prosentstilling som butikkmedarbeider, og har en netto inntekt på 18.000 kroner.

- Det sliter veldig på meg psykisk at jeg har mye gjeld. Hvor ille det er vet jeg ikke, jeg har ikke anelse hvor mye det er, sier Therese.

I programmet kommer det fram at det ikke bare er økonomien som må på plass, men også selvtilliten. 25-åringen får hjelp av psykolog Jonas Bakkevig og forbrukerøkonom Magne Gundersen. De innleder hardt mot Therese etter at de har funnet ut hvor mye hun skylder, og hva hun bruker penger på.

- Sånn det ser ut som for oss, ser det ut som du har gjort alt du kan for å ødelegge økonomien din. Jeg er sjokkert over hvor lite du jobber, og det er ikke rart du har økonomiske problemer når du bare jobber 40 prosent, mener Gundersen.

Han påpeker at Therese tror at hun skylder rundt 200.000 kroner.

- Hadde det bare vært så vel...

Foto: TV3

Elsker mobiltelefoner

Familieøkonomen mener at det ikke henger på greip hvordan Therese bruker penger. Han viser til at hun har brukt 35.000 kroner i året på mobiltelefoner, og hvor mye penger som går til røyk, og shopping. Spesielt bruker Therese mye penger på det som beskrives som pyntegjenstander. 

- Du virker litt uberørt når vi snakker om dette. Det er som om du ikke bryr deg om dette? lurer Bakkevig.

Men Therese skjønner etter hvert alvoret i sin skakkjørte økonomi. Hun har makset fire kredittkort, og tatt to SMS-lån, som vil si lån man får på dagen.

- Jeg tenker på hva pappa kommer til å si, han tror det bare er 50.000 kroner, sier hun i programmet.

Therese ønsket ikke å stille til intervju med Side2 tirsdag.

Hvordan Therese skal løse problemene, kan du se på «Luksusfellen» onsdag klokken 20:30.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!