DETTE ER en kjent situasjon for mange par. Hva er det egentlig vi gjør på telefonen hele tiden?
DETTE ER en kjent situasjon for mange par. Hva er det egentlig vi gjør på telefonen hele tiden? Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)

Fotografen har fjernet telefoner og iPads fra bildene for å vise hvor avhengige vi har blitt

Denne fotoserien gjør inntrykk på mange.

Publisert

(SIDE2): - Foreldre, legg vekk mobilen, råder Vegard Nilsen, kommunelege i Søgne, og får støtte av spesialsykepleier Inger Pauline Landsem:

- Spedbarn har bare noen korte øyeblikk tre-fire ganger om dagen med rolig våkenhet der de kan gå inn i en samspillrelasjon med sine foreldre. Går disse øyeblikkene tapt, får ikke barnet den sosiale erfaringen det trenger.

LES HELE SAKEN:- Legg vekk mobilen, småbarnsforeldre

Fysisk til stede, men opptatt med mobilen

De fleste av oss vet at vi bruker for mye tid på mobilen. Vi skal sjekke mail, dele et bilde på Instagram, svare på en melding og lage bursdagsinvitasjoner på Facebook. I tillegg må vi følge med på nyheter, finne middagsoppskrift og sjekke siste nytt fra favorittbloggeren vår.

Det er alltid noe. Og selv om vi vet at barn, venner og familie fortjener vår fulle oppmerksomhet, så er det mange som ikke klarer å la telefonen ligge.

LES OGSÅ:- Mobilen er blitt en trussel for kontakten med kjæresten

Fotografen Eric Pickersgill opplevde nylig noe som gjorde at han for alvor fikk opp øynene for hvor avhengige vi har blitt av mobilen. Han var på kafé og fikk øye på en familie som spiste frokost sammen. Selv om de satt rundt samme bord, var det ingen som pratet sammen. Alle, unntatt moren, satt på mobilen sin, i stedet for å engasjere seg i øyeblikket, skriver Huffington Post.

- Det var et nydelig lys og moren, som ikke brukte telefonen sin, fikk meg til å se situasjonen som et fotografi. Jeg tok ikke et faktisk bilde, men øyeblikket eksisterer likevel i hodet mitt som et veldig følelsesladet bilde, sier Pickersgill.

LES OGSÅ:- Legg bort telefonen, mamma!

Bildene går verden rundt

Pickersgill ble inspirert til å lage fotoserien «Removed», der han har tatt bilde av en rekke dagligdagse situasjoner, men fjernet mobiler og iPads fra bildene.

Det er ingen tvil om at fotoserien gjør inntrykk på folk, og Pickersgills fotoserie har nå blitt publisert på en rekke nettsteder verden over.

- De siste dagene har vært utrolig spennende. For en kunstner er det en drøm å kunne få vise frem bildene mine til et så stort publikum. Jeg føler meg så priviligert, sier Pickersgill til Side2.

Et øyeblikks klarhet

Pickersgill sier selv at han trenger å bli minnet på å legge bort mobilen. Bare få dager etter han så familien rundt frokostbordet, tok han seg selv i å bruke mobilen mens han lå i senga med kona.

Selv om de aller fleste beundrer bildene hans og mener han setter fokus på et svært viktig tema, så er det også de som mener Pickersgill er en hykler for å dele bilder som kun er tilgjengelig gjennom mobil, PC eller iPad.

- Jeg prøver ikke å fortelle andre hva de skal gjøre med tiden sin. Jeg tilbyr forhåpentligvis bare et øyeblikks klarhet, litt som det jeg selv opplevde da jeg så den familien på kaféen, like før jeg begynte på prosjektet.

Under finner du et utvalg av bildene. Du finner hele fotoserien her. Sjekk også Erik Pickersgill hjemmeside.

Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)
Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)
Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)
Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)
Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)
Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)
Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)
Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)
Foto: Eric Pickersgill (www.removed.social)

LES OGSÅ:Mia legger ut ekle meldinger fra fremmede menn på Instagram

OG:Natalie la ut bilde av sin dødfødte datter på Facebook

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!