Foto: iStock

Forskere har kommet frem til hva som er den beste måten å slå opp på

Sånn vil de fleste høre dårlige nyhter.

Publisert

Å slå opp med noen er kjipt uansett, men en gruppe forskere ved Brigham Young University har kommet frem til den beste måten å gjøre det slutt på. 

I studien samlet forskerne sammen en gruppe mennesker og spurte dem hvordan de helst ville høre dårlige nyheter, og de fleste deltakerne i studien ønsket å få en kjip nyhet servert ærlig, direkte og effektivt. 

Når det gjelder dårlige nyheter om et forhold, sier lingvistikkprofessorene Alan Manning og Nicole Amare, som står bak studien, at «Jeg slår opp med deg» kan være litt vel hardt. 

Les også: 6 regler for en mer rettferdig krangel

Derimot er alt du trenger, en liten «Vi må snakke sammen»-forberedelse, sånn at motparten får tid til å forberede seg på at det kommer en dårlig nyhet. 

Tidligere forskning har vært mer uklart, fordi hvordan dårlige budskap blir presentert har blitt blandet sammen med hvordan det er mest komfortabelt for avsenderen, skriver Science Daily

- Denne undersøkelsen er utformet for hvordan du helst vil motta dårlige nyheter, og hvordan det kan gjøres minst anstrengende. Mennesker som er på mottakersiden vil mye heller ha det på denne måten, sier Manning. 

I studien fikk 145 deltakere presentert en rekke kjipe situasjoner, og de skulle rangere hvor klart, hensynsfullt, direkte, effektivt, ærlig, spesifikt og fornuftig de ønsket å få høre de dårlige nyhetene. 

Deltakerne skulle også rangere hva som var viktigst for dem, og de fleste foretrakk at nyhetene ble presentert klart og direkte. 

Noe å huske på til neste gang du skal gjøre det slutt med noen - ikke gå rundt grøten og vær uklar.

Les også: Jenters private historier om hvordan de ble dumpa

Og denne: Par som IKKE poster kjærestebilder er lykkeligst

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.