Foto: Joakim Halvorsen (NTB scanpix)

«Farmen»-vinneren leder mannskapene i katastrofebrannen

- Det har vært og er en veldig stor brann, spredt over mange steder.

Publisert

Det er ikke lenge siden hele Norge fikk se Morten Heggdal slippe jubelen løs etter å ha gått seirende ut av den siste duellen i «Farmen».

I dag har Heggdal et helt annet fokus. Han er nemlig politiets innsatsleder under storbrannen som har herjet i Flatanger.

Det skriver TV 2.

- Det har vært og er en veldig stor brann, spredt over mange steder. Det er omfattende skader på vegetasjon og bygninger, men det er samtidig mange bygninger som står igjen, sier han til TV-kanalen

Siste nytt om brannen: Sjekk Nettavisens livestudio

Rundt 90 hus skal ha gått tapt i den voldsomme brannen i Flatanger kommune som har rast i området siden mandag kveld.

Fra et helikopter har han fått et bilde av hvor stort omfang den dramatiske brannen hadde. På grunn av værforholdene, har helikoptrene ikke kunnet bidra i slukkingen.

- Pilotene må ta avgjørelsen selv. Da vi var oppe nå syntes ikke jeg det var spesielt ille i luften, men det kommer jo kast, og det kan bli verre. De må ta styringen på det, for vi kan ikke ofre livet til redningsmannskapet for å redde materielle ting, sier innsatsleder og tidligere «Farmen»-vinner Morten Heggdal.

Foto: TV2

På en pressekonferanse klokken 15.30 sa lensmann Nils Roger Duna at at brannårsaken trolig er grister fra en kraftledning.

Politiet opplyste videre at det er et område på cirka 15 kvadratkilometer som er mer eller mindre utbrent. Det er både bolighus og fritidseiendommer som er rammet av brannen.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har to helikoptre klare til bruk hvis vindforholdene i Flatanger bedrer seg. Foreløpig har all beredskapshjelp foregått fra bakken, melder NTB.

Se video: Forsvaret filmet brannen fra lufta

Foto: Ove Magne Ribsskog/Flatangernytt / NTB Scanpix
Foto: RS Harald V
Foto: Bjørn Tore Ness (Namdalsavisa)

Les også: Fraråder småbarnsforeldre å delta i «Farmen»

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.