Foto: (Colourbox)

Facebook stadig mindre populært blant ungdommer

Dette velger de i stedet.

Publisert

(SIDE2:) Kutter ut Facebook til fordel for Twitter og Instagram.

Gjør som kjendisene

- Facebook har vært dominerende hos folk i alle aldre, men det siste året har man sett en trend blant unge der interessen for Facebook er dalende, sier ekspert på sosiale medier, Emanuel Karlsten til Aftonbladet.se.

Han påpeker at han likevel ikke er overbevist om at Facebook kommer til å dø helt ut blant de unge unge i fremtiden, men eksperten forteller at man ser et økende bruk av Twitter, Kik, Snapchat og Instagram for å kommunisere med venner og familie på nett.

Han mener denne økningen hos ungdommen blant annet skyldes at mange tenåringsidoler stadig blir mer aktive på blant annet Twitter og Instagram og at dette påvirker den yngre generasjonen.

- De unge vil ikke henge på samme sosiale medier som mamma og mormor, sier Karlsten.

Karlsten sier samtidig at han tror det stadig vil bli fler og fler eldre som vil skaffe seg en Facebook-profil og at det ellers vil være et stabilt Facebook-bruk blant personer mellom 30 og 40 år.

Foto: Wikimedia Commons

- Alle som er født på 80-tallet har vokst opp med og har en relasjon til Facebook. De kjenner de kulturelle kodene og det har blitt et lite familiehjem på nettet, forklarer han.

Populære apper

Eksperten sier at det er lett å tro at for eksempel Twitter hovedsaklig benyttes av mediefolk, men de seneste årene ser man at det som oftest blir retweeted er tweets fra vanlige folk som ikke arbeider i mediebransjen.

En annen populær trend når det gjelder sosiale medier er Snapchat. Denne mobilappen tillater deg å sende bilder og videoer til andre der innholdet vises i 1-10 sekunder før det forsvinner.

LES MER: Dette risikerer du ved å bruke Snapchat

En annen hit blant de yngre er appen «Kik». Her sender man meldinger til hverandre gratis, som en chat.

Programmet lar deg dele som lar deg dele bilder og videoer, og du kan også finne YouTube-videoer og bilder på nett og dele disse med andre brukere.

LES OGSÅ: Sjekker mobilen hvert tiende minutt

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.