Dette bildet får kvinner verden over til å falle pladask. Meeks er for øvrig gift og har et barn.
Dette bildet får kvinner verden over til å falle pladask. Meeks er for øvrig gift og har et barn. Foto: (Stockton Police Department)

Er det greit å elske dette bildet?

Den kriminelle Jeremy Meeks har blitt sexsymbol over natta.

Publisert

(SIDE2): Jeremy Meeks (30) ble onsdag arrestert i Stockton i California, sammen med tre andre menn. Og som arresterte personer i USA alltid blir, ble det tatt et såkalt «mugshot» av ham.

De siste par dagene har dette bildet fått enorm oppmerksomhet i både sosiale og tradisjonelle medier. Jenter over hele verden hyller det sexy bildet av Meeks, og han har blitt kjendis over natta.

Bildet på Stockton Police Departments Facebook-side har i skrivende stund over 68.000 «likes» (og det øker fort), 19.000 kommentarer og er blitt delt over 8000 ganger. Ifølge talsmann Joseph Silva har ingen av deres bilder tidligere fått så mye positiv oppmerksomhet.

På Twitter leker folk seg med å fotomanipulere ham inn i reklameplakater.

Aviser som The Independent, Daily Mail, The Telegraph, USA Today, Us Weekly og TMZ har omtalt bildet.

Men bør man ukritisk idolisere personer som Meeks? Nei, mener mange.

Talsmann Joseph Silva påpeker, ifølge Business Insider, at Meeks er en av de mest voldelige kriminelle i området og at kausjonen er satt til 900.000 dollar.

Meeks er tungt kriminell. Denne gangen ble han arrestert for ulovlig oppbevaring av våpen og ammunisjon. Tidligere har han sittet ni år i fengsel, og han skal ha tatt del i en rekke skyteepisoder og ran.

Selv om de fleste på Twitter hyller Meeks, er det også flere kritiske røster.

Hva synes du? Forstår du at jenter sikler over bildet - og gjør du det kanskje selv også? Eller bør man unngå å idolisere kriminelle som dette? Diskuter under!