Jeremy Meeks må sone over to år i fengsel i California.
Jeremy Meeks må sone over to år i fengsel i California. Foto: (POLITI)

«Dreamy McMug Shot» har fått dommen

Jeremy Meeks (30) må sone over to år i fengsel.

Publisert

(SIDE2:) Jeremy Meeks (30) ble arrestert i Stockton i California i juni i fjor, sammen med tre andre menn.

30-åringens «mugshot» fikk enorm oppmerksomhet i sosiale medier, og også i både tradisjonelle amerikanske og norske medier. Blant annet DailyMail, TMZ og USAToday omtalte arrestasjonen og det påfølgende kjekkas-politibildet.

Han fikk raskt kallenavnet «Dreamy McMug Shot».

Meeks ble arrestert for ulovlig oppbevaring og ammunisjon. Torsdag, i går, ble han dømt til 27 måneder i fengsel, skriver Independent.

Meeks er dømt for våpenbesittelse. Han må i tillegg delta i «Bureau of Prisons Substance Abuse Treatment Program». Han er dømt til å delta i programmet i til sammen 500 timer.

Ble tilbudt modellkontrakt

Meeks har tidligere sittet flere år i fengsel, og også medvirket i skyteepisoder og ran.

30-åringen er gift og har en sønn. Familien hevder han de siste seks årene har levd et rolig liv, og prøvd å holde seg unna kriminalitet.

Meeks ble verdenskjent da Stockton Police Departments la ut arrestasjonsbildet av ham på deres Facebook-side i starten av juni. Bildet ble likt og det av flere hudretusen.

Det tok ikke lang tid før folk begynte å manipulere fotoet av ham inn i reklamekampanjer. Og deretter tok det heller ikke lang tid før fangen bletilbudt modelkontrakt. Han ble tilbudt en kontrakt til en verdi av 30.000 dollar, som tilsvarer 180.000 kroner. Blaze modelz i Los Angeles er blant ett av byråene som fristet «mugshot»-hunken med en avtal.

Nå er det imidlertid en annen fange som har overtatt kjekkas-mugshot-stolen. Sean Kory får også mye oppmerksomhet for sitt mugshot. 

- Jeremy Meeks har konkurranse. Sean Kory til alle de damene som har en forelskelse for straffedømte.

Les mer her: Han er den nye fengsels-kjekkasen

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!