Foto: (Nettavisen)

Dobbelt så mange spiser Grandiosa på julaften

Jul er høytid - også for frossenpizza.

Publisert

(Side2) Pizza Grandiosa har med årene blitt nordmenns hurtigfavoritt, ofte kalt Norges nasjonalrett. Særlig i førjulstiden, og ikke minst på julaften, er pizzaen et populært måltid.

I år kommer vi trolig til å spise 2,5 millioner Grandiosa-pizza i tiden før jul og ifølge Grandiosa-produsent Stabburet spiser vi 200.000 Grandiosaer på den mest tradisjonsrike dagen av de alle.

- Det stemmer at stadig flere spiser Grandiosa på julaften og vi er glade for det. For ti år siden lå tallet på 100.000. I dag er tallet dobbelt så høyt, sier kommunikasjonssjef Bjørn Brennskag til Side2.

Dette bekrefter også en undersøkelse gjennomført av Synnovate i november 2011. Tallene viser at folk som spiser Grandiosa denne dagen, finnes i alle deler av befolkningen, og over hele landet.

Mange tenker kanskje at dette er en trist utvikling, og at det økende konsumet er et utslag av flere ensomme sjeler som ikke feirer tradisjonell jul. Brennskag har en annen forklaring.

- Jeg tror nok at de aller fleste spiser pinnekjøtt og ribbe på julaften. For veldig mange er nok dette formiddagsmat eller kveldsmat på julaften. Grandiosa er et enkelt og godt måltid i en periode der vi spiser veldig mye fet mat ellers, sier han.

PIZZA GRANDIOSA
  • Grandiosa ble til i 1980, og siden den gang er det solgt rundt ca. 420 millioner av folkets favorittpizza. Lagt etter hverandre ville disse danne en rekke på 12.000 mil, tilsvarende turen fra jorden til månen 3 ganger.
  • Visste du at det spises mer enn 21 millioner Grandiosa i året og at alle disse pizzaene lagt etter hverandre ville danne en rekke på hele 6500 km, tilsvarende strekningen Lindesnes – Nordkapp over tre ganger.
  • Hvis man stabler Grandiosa-esker tilsvarende én dags salg, bygges et tårn som tilsvarer ca. 14 ganger høyden av Hotel Plaza i Oslo
  • Vi nordmenn spiser rundt 45 millioner dypfryst pizza i året, dvs. at det spises mer enn én i sekundet
  • Hver dag kjører det 9 vogntog fra fabrikken fullastet med pizza.
  • 200 000 nordmenn sier de spiser Grandiosa på julaften (Omnibus 2011). Men for de fleste av disse er nok pizzaen enten enkel formiddagsmat eller kveldsmat.
Kilde: Stabburet