Foto: Anchiy / Getty Images

Dating

Dette mener nordmenn er den ideelle aldersforskjellen i et forhold

Og her er nedre og øvre grense.

Publisert Oppdatert

Alder er bare et tall, men likevel har mange en formening om hvor mye eldre eller yngre partneren deres bør være. For hva er egentlig den perfekte aldersforskjellen i et forhold?

I en ny undersøkelse utført av YouGov på oppdrag fra Match har single nordmenn svart på blant annet hva de mener er den perekte aldersforskjellen i forhold.

I undersøkelsen svarte 43 prosent av kvinnene at deres nedre aldersgrense på en partner er 1-3 år yngre, mens 35 prosent av mennene svarte at deres øvre aldersgrense var 1-3 år eldre.

41 prosent av kvinnene kunne tenkt seg å være sammen med en mann som var 4-6 år eldre, og så mange som 29 prosent strekker seg helt opp til 7-12 år eldre som sin maksgrense.

På den andre siden svarte 26 prosent av mennene at de kunne tenkt seg en kjæreste som er 7-12 år yngre enn seg selv.

Sjansen for brudd øker i takt med aldersforskjell

Ifølge en studie gjort ved Emory University i Atlanta, gjengitt av The Independent, øker sjansene for separasjon i takt med at aldersforskjellen blir større.

Skal man tro studen, har par med en aldersforskjell på fem år 18 prosent større sjanse til å gå hvert til sitt enn de som er i et forhold med noen «på sin egen alder».

Når aldersforskjellen øker til ti år, er sjansen for separasjon hele 39 prosent.

Les også: Fem tegn på at du er i et dårlig forhold

- Når det gjelder aldersforskjell, viser det seg at norske single er litt tradisjonelle. Kvinnene virker lite interessert i å inngå et forhold til noen som er mye yngre, og ser heller på eldre menn. Gutta, derimot, går mer enn gjerne for en kjæreste som er betydelig yngre enn dem selv, sier Nordic Marketing Manager i Match, Linnea Rinäs, i en pressemelding.

Ikke ok å date flere samtidig

Er du blant dem som liker å holde på med flere på én gang, følg med nå:

Hele sju av ti mener at det er uakseptabelt å date flere personer samtidig.

Av de spurte mellom 30 og 39 år, svarer imidlertid 24 prosent at å date flere samtidig er greit.

Bryr seg ikke om fortiden

I samme undersøkelse kommer det også frem at single nordmenn bryr seg lite om fortiden til en potensiell kjæreste.

Les også: Disse setningene var nok til at forholdet tok slutt

47 prosent av de spurte svarer at de mener antall tidligere sexpartnere er irrelevant. Når det gjelder antall tidligere forhold, svarer 67 prosent at antallet ikke er viktig.

Og faktisk - på spørsmål om hvor mange tidligere ekteskap det er ok å ha bak seg, sier 49 prosent at heller ikke dette spiller noen rolle.

25 prosent av de spurte mener imidlertid at ett tidligere ekteskap er nok.

Spørreundersøkelsen ble gjennomført i perioden 28. april til 8. mai og basert på 1004 intervjuer av single personer mellom 17 og 74 år.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!