Folk nyter sol, sommer og bading på Sørenga i Oslo.
Folk nyter sol, sommer og bading på Sørenga i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Dette må du gjøre i Oslo i sommer

Vi elsker Oslo, og her er Side2s sommerfavoritter.

Publisert

(SIDE2): Det er sommerferie. Det virker som om alle pakker feriekofferten, går til innkjøp av ny bikini, og setter kursen mot badestranda og charterflyet.

Det er imidlertid ikke alle som drar så langt vekk for å dra på ferie, og det er heller ikke nødvendig. Man kan jo tross alt ha det like morsomt her hjemme!

Vi i Side2-redaksjonen har samlet tipsene til hva du kan finne på i Norges egen hovedtad, Oslo.

Ta en drink på Aku Aku Tiki Bar

Thorvald Meyers gate 32, Grünerløkka

Kanskje ikke så originalt, men det er en grunn til at Aku Aku fortsetter på være en favoritt år etter år. Topp stemning og byens kanskje aller beste drinker - det kan ikke bli feil. Vi elsker Chilipunsjen!

Kjøp deg en band T-skjorte på Velouria Vintage

Thorvald Meyers gate 34, Grünerløkka

Paljettkjoler, band T-skjorter, boots og designervesker er bare noe av det Velouria Vintage kan by på. Vi elsker denne vesle butikken med håndplukkede plagg, som er glamorøse, rocka og unike.

Få laget en helt personlig lipgloss på Elde Beauty Lab, Aker Brygge

Jenny Hemstads Gate på Aker Brygge

Vemund Eldegard (18) er grunnlegger og eier av hudpleiemerket Elde, og vil hjelpe deg med å finne det du trenger.
Vemund Eldegard (18) er grunnlegger og eier av hudpleiemerket Elde, og vil hjelpe deg med å finne det du trenger. Foto: Astrid Helen Holm (Nettavisen)

I handlegaten på Aker Brygge står 18 år gamle Vemund og lager helt unike hudpleie- og makeupprodukter. Han står ene og alene bak merket Elde Beauty, og det anbefales på det varmeste og ta turen innom pop-up-butikken hans!

Kjøp deg noe ingen andre har på HEVN

Torggata 36A, Sentrum

Stikk innom Maia på HEVN, butikken med mottoet er «Livet er for kort til å gå med dølle klær». HEVN mikser etablerte merker med nye, avantgardiske navn, og her finner du helt unike plagg i høy kvalitet.

Gå tur på Vålerenga
Du skal ikke gå langt unna Oslo sentrum for å finne en fredelig perle, og Vålerenga er i våre hjerter av helt andre grunner enn fotball. Flott trebebyggelse, grønne parker og ikke minst - stillhet og ro.

Ta deg en tur til Botanisk Hage
Tøyen
Dette er en en deilig grønn oase i Oslo by som du ikke bør gå glipp av. Nyt synet av fargerike blomster og sjeldne planter. Her er det perfekt å sette seg ned på en benk og la kroppen slappe av i vakre naturomgivelser.

Møt dyrene i Reptilparken
St. Olavs Gate 2Dette er et sted hvor både store og små får en spennende opplevelse ved å hilse på krokodiller, slanger og edderkopper. Og har du lyst til å få nærkontakt med noen av dyrene, så er det muligheter for det også!

FROGNERPARKEN: En liten gåtur i Frognerparken er alltid koselig. Foto: Scanpix
FROGNERPARKEN: En liten gåtur i Frognerparken er alltid koselig. Foto: Scanpix

Gå rundt i Frognerparken
Greit, du har vært i parken for å grille eller sole deg, men har du egentlig sett på alle de vakre fontenene, skulpturene og blomstene som er her? Frognerparken er et sted som byr på både store, grønne gressområder, badepark og ikke minst kunst. 

Reis ut på en øy
Når sola skinner, havet glinser og det er skyfri himmel viser Oslo-sommeren seg fra sine beste sider. Da er det mange som tar turen til en av øyene ute i Oslofjorden. Her kan man sole seg på et skjær, bade i havet og nyte grillmat sammen med vennegjengen. Oslofjorden er et perfekt sted å være en varm sommerdag!
Ruter har informasjon og rutetider for Oslobåtene.

Spis pizza og drikk øl på St. Hanshaugen parkservering

Parken på St. Hanshaugen er magisk om sommeren, og den ujålete parkserveringen serverer pizza, burgere og pils som er helt innertier på sommerkvelder. Uteserveringen har sen sol, og med fantastisk utsikt, er dette en upretensiøs perle.

Gå tur i Spikersuppa

Midt i sentrum og ikke nødvendigvis veldig originalt, men har du sett den romantiske belysningen langs alléen på vei fra Nationaltheatret til Stortinget? Det tette bladverket på sommerstid gjør at det mest av alt minner om en slags kjærlighetstunnel om kvelden. Ta med daten din hit!

Dra til Folkemuseet

Oslos kanskje hyggeligste museum, er Norsk Folkemuseum på Bygdøy - en liten busstur utenfor sentrum. Her kan du besøke gamle hus, spise fantastiske lefser og nyte en nostalgisk sommerdag. Har du med deg barn, vil de glede seg over de mange dyrene som beiter rundt på området.

UTENFOR: Du må ikke gå inn i mathallen for å finne noe fristende. Det ligger en rekke gode restauranter på utsiden.
UTENFOR: Du må ikke gå inn i mathallen for å finne noe fristende. Det ligger en rekke gode restauranter på utsiden. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Dra til Vulkan (men ikke gå inn i Mathallen)

Selv synes jeg selve Mathallen er litt oppskrytt, og finner sjelden noe jeg har lyst til å spise der inne. Utenfor, derimot... Døgnvill og Lucky Bird er favoritter, her kan nyte både god øl og skikkelig digg mat i sola.

Spill minigolf

Nederst på Grünerløkka ligger det en minigolfpark som er verdt å prøve ut. Det fine med minigolf er at man ikke trenger å være så god for å ha det gøy! Super sommeraktivitet, også for barn.

Sykle ut til Sørenga etter jobb for å bade

De aller fleste må jobbe litt i sommer også, og ingenting er bedre enn å ta seg en dukkert etter en varm dag på kontoret. Det fine med Sørenga er at det tar cirka fem minutter å sykle ut dit fra sentrum. Det mindre fine er at det er helt vilt mye folk der, så vi anbefaler å ta turen videre til Sukkerbiten etter at man har badet.

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om lignende saker!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!