Foto: Colourbox/Illustrasjon

Dette er Instagrams store forandring

Skal gjøre det mye enklere for deg å få med deg «alt».

Publisert

(SIDE2): Ifølge Instagrams egen blogg går brukerne deres (du) glipp av 70 prosent i sin egen «feed». Bildedelingstjenesten ble lansert i 2010 og vokser stadig. Konspetet er enkelt, du tar bilde av noe du vil dele, legger på effekter og filter og deler med de brukerne du har lagt til som venner.

Blant dronningene av Instagram, har vi blant andre realitykjendis og modell Kendall Jenner, artist Taylor Swift og Beyonce Knowles. De er alle på lista over personer som samlet flest «likes» i fjor. Og da snakker vi om millioner av liking.

 Her er også de fem kjendisene som har flest følgere i verden, og også denne listen består kun av kvinner.

Slik blir det lettere for deg

Instagrams voksende popularitet gjør at vi følger flere personer, og på den måten får vi ikke med oss alt. Og for dem som ikke liker å gå glipp av ting i sosiale medier, skal det nå altså bli enklere å følge med.

Interessert i mat? Da kan feeden din være full av matfoto om kort tid.
Interessert i mat? Da kan feeden din være full av matfoto om kort tid.

Instagrams siste nyhet er at de skal endre rekkefølgen og oppdatere feeden din slik at det de mener er viktigst for deg, vil bli vis.

Rekkefølgen av videoer og bilder vil være basert på sannsynligheten for hva du er interessert i, og basert på hvor interessert du er i personen og tiden innlegget postes. Alt som deles vil fremdeles være i feeden din, forandringen er at rekkefølgen endres.

Instagram skriver som et eksempel at hvis ditt favorittband legger ut video eller bilde fra nattens konsert, kommer posten til å ligge klar til deg når du våkner om morgenen – uansett hvor mange kontoer du følger eller i hvilken tidssone du bor i. Det samme gjelder hvis din bestevenn poster noe mens du sover – du kommer til å se delingen hans eller hennes tidlig når du logger deg på.

Nyheten oppdateres i løpet av de nærmeste månedene.

Her kan du lese Det Store Eplets blogg om endringene

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Og husk, følg Side2.no på Instagram!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!