Foto: Rodger Macuch (AP)

Derfor smaker Coca-Cola Light og Coca-Cola Zero ulikt

Én ingrediens gjør en stor forskjell.

Publisert

Den evige diskusjonen: Hva er best av Coca-Cola, Coca-Cola Light, Cola Zero Sugar eller Pepsi? Og smaker du egentlig forskjell?

Les også:Derfor smaker Coca-Cola og Pepsi forskjellig

Det er i hvert fall en forskjell på smak når det gjelder lettbrusen og Zero Sugar, selv om begge frontes som et «sunnere» alternativ uten sukker.

The Mirror skriver at det er meningen at de to lettbrusene skal smake ulikt, og at målet er at Zero Sugar skal ligne Coca-Cola, mens Cola Light skal ha sin egne smak. Vi har tidligere skrevet om at brusgiganten har jobbet med å få smaken enda likere original-colaen.

Ifølge avisen er det kun én ingrediens som skaper smaksforskjellen: Cola Light inneholder sitronsyre, og Cola Zero Sugar inneholder natriumnitrat. Sistnevnte for å få den til å smake som original Coca-Cola.

Og hva sier Coca-Cola om dette?

- Som dere sikkert vet, er oppskriften til Coca-Cola hemmelig. Derimot er det ingen hemmelighet at Coca-Cola light og Coca-Cola zero sugar smaker forskjellig. Og heller ikke at Coca-Cola zero sugar nå smaker så likt originalen at det er vanskelig å merke noen forskjell. Derfor er Coca-Cola zero sugar den raskest voksende colaen, sier presseansvarlig Per Hynne i Coca-Cola Norge til Side2.

Les saken: Coca-Cola er faktisk ikke sukkerverstingen

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = "https://www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.