PASS PÅ: Ikke oppbevar sjokolade hvor hunden kan få tak i det.
PASS PÅ: Ikke oppbevar sjokolade hvor hunden kan få tak i det. Foto: Getty Images

Kjæledyr

Derfor kan hunden din dø av sjokolade

Lar du hunden din snuse på lørdagsgodet? Dropp det umiddelbart!

Publisert Oppdatert

De fleste elsker sjokolade. Ingenting er som en god og deilig bit som smelter på tungen når helgefreden senker seg. Har du derimot hund, bør du ikke gå fra godteposen ubevoktet.

Sjokolade er nemlig noe av det mest giftige du kan servere din firbente bestevenn. Skal han også få lørdagsgodt bør det altså kjøpes i en dyrebutikk hvor de har eget «snop» for hunder.

- Sjokolade inneholder koffein som tilhører stoffgruppen metylxantiner, og dette er svært giftig for kjæledyrene våre, forklarer dyrelege Evan Antin til People

- Mørk sjokolade er svært farlig. Det må legges til at det selvfølgelig kommer an på dosen, men store mengder kan i verste fall være dødlig. Om hunden kun har fått i seg en liten mengde, så bør man ikke bekymre seg nevneverdig, men det anbefales å kontakte dyrlegen uansett, forteller Antin.

Dessverre er det ikke bare sjokolade som er skadelig for bestevennen din. Også løk, hvitløk, druer, rosiner er blant tingene som står på Dr. Evan Antins liste over hva som er farlig for dyrene våre.

Så om du har en hang til å mate hunden din med små godbiter av ulike slag eller gi ham middagsrester, så bør du slutte med det med en gang.

LES MER: Nå er det bevist - hunden din elsker deg fem ganger mer enn katten dinS

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.