«ALLE» BUKSENE DINE HAR DISSE KNAPPENE: Tenkt over dette før?
«ALLE» BUKSENE DINE HAR DISSE KNAPPENE: Tenkt over dette før? Foto: Guro Holmene / Side2.no

Motehistorie

Derfor har jeansen disse små knappene

Faktisk er årsaken både historisk og praktisk.

Publisert Oppdatert

En versjon av denne artikkelen har tidligere vært publisert på Side2. Nå tar vi den frem igjen til glede for nye lesere!

(SIDE2): Det er en ting så og si alle jeans har til felles – uansett fasong – nemlig de små knappene rundt lommene. Og hvis ikke du har lurt på hvorfor du har disse knappene på buksa, så gjør du det nok nå. De har faktisk en funksjon.

Ifølge Elite Daily sørger disse «naglene» for at sømmen i buksa ikke går opp. Det er Levi's som kom opp med ideen til kobberknappene.

Les også: Jeansens historie

Det var den tyskødte amerikanske klesprodusenten Levi Strauss som kom opp med ideen til nagler i 1829. Gruvearbeidere klaget over at buksene raknet og ble fort slitt. Dermed fant han en løsning, og plasseringen av naglene ble raskt en suksess. Både sømmene og buksa holdt lenger.

Og hvis du lurer på enda flere hverdagslige småting: Tidligere har vi skrevet om babybodyer og hvorfor de har kanter på halsen.

Vi har også fått forklaring på hvorfor McFlurry-skjeen ser ut som den gjør og hvorfor IKEA-koppene har et hakk i bunnen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!