- Den norske gentlemannen forsvant bak dama som kan åpne døra selv

Johanna Grønneberg Mesa mener norske kvinner har ødelagt mannen litt.

Publisert

(SIDE2): 17 av 100 norske kvinner mener at norske menn er romantiske. Kun 10 prosent av norske menn planlegger å kjøpe roser til sin kjære på Valentinsdagen nå på lørdag, ifølge en undersøkelse fra Mester Grønn.

Hvordan skal vi så tolke dette? Er vi nordmenn bare generelt lite opptatt av romantikk? Eller tør vi bare ikke å være romantiske?

Journalist og programleder Johanna Grønneberg Mesa mener norske kvinner kan skylde på seg selv.

- Vi har ødelagt mannen litt. Han forsvant bak dama som kan åpne døra selv, mener Johanna.

Selv om hun synes det er flott at norske kvinner er både sterke og selvstendige, så er hun overbevist om at den feministiske kvinnen har tråkket på gentlemannen.

- Norske damer er for flinke. Vi er stresset og vi vil gjøre alt selv. Vi må bli flinkere til å la oss bli varta opp, uten å se på det som en svakhet. Vi trenger ikke alltid å åpne døra selv.

- Er du flink til å la mannen din varte deg opp da?

- Nei, jeg er dårlig på det. Mannen min er på Hawaii-tid, så jeg må bare åpne døra mi selv, hvis ikke blir den aldri åpnet, sier hun og ler.

På guttetur til Trysil

Johanna er nemlig gift med amerikaneren Vince. Og amerikanske menn er langt mer romantiske enn Ola Nordmann, mener Johanna.

- FLAUT: Grønneberg mener ektemannen Vince har blitt «ødelagt» av å flytte til Norge, ettersom han nå skal feire Valentinsdagen på guttetur i Trysil. Her sammen med datteren Savannah.
- FLAUT: Grønneberg mener ektemannen Vince har blitt «ødelagt» av å flytte til Norge, ettersom han nå skal feire Valentinsdagen på guttetur i Trysil. Her sammen med datteren Savannah.

- Da regner jeg med at mannen din har planlagt noe stort for dere nå på lørdag?

- Nei, vet du hva? Dette er så flaut. Etter vi flyttet til Norge så har han blitt helt ødelagt av norske menn. Så vet du hva han skal? Joda, han skal på guttetur til Trysil!

- Ville han ikke gjort noe sånt i USA, tror du?

- Nei, er du gal? Dette er veldig, veldig, veldig rart. Men som han sa til meg: «Alle de andre får dra på guttetur, så da kan vel jeg dra?» Så nå blir jeg sittende alene, sier Johanna og ler.

Gi sex og mat

Selv tror Johanna at en blanding mellom en amerikaner og nordmann ville vært perfekt.

- Nordmenn er ikke romantiske i det hele tatt. Men amerikanske menn kan jo fort bli litt mye, nesten litt klissete. For å si det sånn: Amerikanerne følger boka til punkt og prikke, mens nordmenn har helt glemt å kjøpe boka, sier hun.

I USA handler Valentine's Day om mye mer enn bare romantikk. Det er en feiring av kjærligheten, og de aller fleste gir gaver og kort til både venner og familie.

Johanna tror det er viktig å prøve å være romantisk hele året, men mener det er lite gjennomførbart med hverdagsromantikk hver eneste dag. Derfor bør man sørge for å gi sin kjære litt ekstra oppmerksomhet nå på lørdag.

- Damer mangler ofte oppmerksomhet og de små tingene, og de kan de få på Valentine's Day. Også kan damene gi sine menn sex og mat, for det er det de vil ha. Jeg prøvde meg på å gi teddybjørn og sjokolade ett år, det funka dårlig.

Lik Side2 på Facebook, og få flere slike i feeden din!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!