Foto: Privat
Foto: Privat

Da Anders dukket opp i dette sjørøver-kostymet ble han plaget av de andre barna

- Det er ikke rart det blir iProblemer rundt ballkjoler og limousintransport, folk er engstelige for at andre skal peke og le.

Publisert

(SIDE2): «Dette er sjørøver-Anders. I dag kom han i barnehagen på sjlrøverfest, kry som gå, klar for å jakge skatter».

Slik begynner Facebook-innlegget til faren Bjørnar Boldvik, som i skrivende stund har blitt delt over 3000 ganger, og likt i overkant av 10 000.

Ble plaget av de andre

Historien Bjørnar forteller er imidlertid ikke en lykkelig historie om en liten gutt som gikk til barnehagen i sjørøverkostyme og kom hjem igjen med alle verdens skatter. Det ender nemlig på en helt annen måte.

«Ivrid og med et fast grep om meg rev han meg med seg fra porten og inn når han så de andre sjørøverne løpe rundt så piratballongene spratt. Grepet hans om hånden min ble imidlertid merkbart hardere og mer søkende når en av mange flere hundrekroners-oppkledde Kaptein Sabeltannene stoppet foran ham, sperret opp øynene, pekte og utbrøt «Du er en rar og stygg pirat!»».

Deretter skal nestemann ha hevet seg på, og blant annet påpekt at Anders ikke engang hadde et sverd. Det får Bjørnar til å tenke over kjøpepresset foreldre og barn omgir seg med.

Peke og le

«Jeg er fullstendig klar over at barn er stygge med hverandre», påpeker Bjørnar, men her mener han at episoden kan peke mot noe som er mye større.

«Det er ikke rart det blir iProblemer rundt ballkjoler, limousintransport til avslutningsfester og Canada Goose-skoleuniformer. Problemet er der fordi noen med rette er engstelige for at andre skal peke og le», skriver han.

«Folkeskikk er ikke et fag på skolen. Det begynner dag 1, du er læreren og det er en kontinuerlig øvelse i holdninger. Det er slett ikke sikkert jeg er en konstruktiv og god vikar for deg i kampens hete, selv om jeg prøver hardt», avslutter småbarnsfaren.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Dette er sjørøver-Anders. I dag kom han i barnehagen på sjørøverfest, kry som få, klar for å jakte skatter. Ivrig og med...

Posted by Bjørnar Boldvik on28. august 2015
Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!