Bloggeren Pureinteriors dom over IKEA-nyhetene

Publisert

(SIDE2):Om en uke kommer den svenske møbelkjeden IKEA med sin nye katalog, og deretter nyheter. Den amerikanske katalogen er allerede ute blant folk, og den gir oss en liten smakebit på hva vi kan vente oss.

Vi spurte bloggeren bak «Pureinterior», Elisabeth Johansen, om hva hun synes om IKEA-nyhetene. I hvert fall de vi kan sniktitte på.

Katalogen presenteres i Norge 5.august, og distribueres uke 33.

Hva tenker du om IKEAs møbler?

- Ikea har virkelig kommet seg med årene, og personlig synes jeg virkelig det tok seg opp etter de begynte med PS-kolleksjonene sine. Man ser en klar trendforandring hvor kjeden er blitt svært gode på å fokusere på trender og skape kolleksjoner som er unike blant eget standardsortiment, sier Elisabeth og fortsetter:

- Jeg liker spesielt godt når de kjører limited edition på noen av møblene sine, dette gjør produktene mer eksklusive og skaper en større trang for å få tak i de for oss interiørglade!At prisene er overkommelig for de fleste er et stort pluss i tillegg til at man finner stort sett det man trenger hos de.

Foto: Ikea

Hva slags IKEA-ting har du i ditt eget hjem?

- Selv liker jeg å kombinere rimeligere alternativ med dyrere design, og her er IKEA et ypperlig alternativ. Jeg har flere ting hjemme fra kjeden. Eksempelvis så vi etter nye spisestue i fjor, men jeg har slitt veldig med å finne stort nok spisebord. Jeg hadde allerede kjøpt en del designstoler så lommeboken på den tiden var ganske skrapet. Jeg dro derfor til IKEA med en baktanke om å bruke benbukkene fra Bråkig-kolleksjonen. Endte derfor opp med fire benbukker og to benkeplater til kjøkken som jeg nå bruker som bordplate. Nå får jeg plass til hele 14 personer rundt bordet, og for oss med stor familie og mange venner passer dette helt ypperlig! I tilegg kom prisen på den nette sum av 1300,- totalt, sier bloggeren.

- I tillegg er de grønne plantene fra Ikea et must. Billig, friske og holder så utrolig godt uten mye stell!

Selv om den amerikanske katalogen ikke speiler nøyaktig det som kommer til Norge i høst, er det i hvert fall noen likheter. Elisabeth har allerede lagt sin elsk på korkstolene fra designeren Ilse Crawford for IKEA.

Er det noen nyheter for 2016 som du liker spesielt godt?

- Hvor skal jeg begynne? sier hun og ler.

- Skal ikke ta hele listen, men for meg er det et must å få tak i de utrolig kule korkstolene fra Ilse-kolleksjonen! Jeg har lenge sett etter type kjøkkenøy/barkrakker med korktopp. Disse er helt perfekt.

Hva tenker du om Ilse Crawfords designmøbler?

- Denne kolleksjonen la jeg merke til så fort det ble sluppet noen drypp på markedet. Jeg har skrevet et innleggom dette tidligere.

- En kolleksjon som dette med naturlige og organiske elementer tror jeg vil treffe mange. Ser ut til at jeg traff med årets spådom for grønt, organisk og naturlige elementer!

Interiørbloggeren sier at hun nesten ikke klarer å vente til kolleksjonen kommer i butikk.

- Med grønne planter, glass, kork overflater, lamper, fin bomull, lin og hamp tror jeg designeren har klart å skape en meget kommersiell kolleksjon med bredt nedslagsfelt. Det er så mange elementer som treffer meg rett i hjertet, og med utforming av vårt nye hjem som vi flyttet inn i for litt under en måned siden gleder jeg meg til å kunne supplere med elementer fra denne fra designkollksjonen til Ilse Crawford.

Her kan du se noen av IKEA-nyhetene:

Ble du engasjert av denne saken? Lik oss på Facebook for å bli tipset om flere lignende saker!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!