Blogger Anja Johansen bestemte seg for å opprette en Finn-annonse for folk som gruer seg til jul på grunn av dårlig økonomi.
Blogger Anja Johansen bestemte seg for å opprette en Finn-annonse for folk som gruer seg til jul på grunn av dårlig økonomi. Foto: Skjermdump / Privat

Blogger Anja Johansen samler inn penger for å hjelpe de med dårlig råd til jul

- Det er så mange familier der ute som ikke har råd til en å kjøpe julebrus gang. Det setter ting i et stort perspektiv.

Publisert

Blogger Anja Johansen (30) bestemte seg i høst for å hjelpe familier til jul som ikke har penger til å feire høytiden. 

Hun opprettet derfor en annonse på Finn for omkring en uke siden, hvor hun skriver: 

«Jeg vet at det er foreldre og enslige som gruer seg til julen på grunn av dårlig råd, og jeg vil gjerne hjelpe flere familier og enkeltpersoner som trenger hjelp økonomisk denne julen. Julemat, julegaver, juletre og julepynt». 

Les også: I dette kollektivet inviterer de unge ensomme hjem til seg på nyttårsaften

Mange ønsker hjelp

Responsen var overveldende, og det var mange som ønsket hjelp. Da innså Anja at hun burde få til en ordentlig innsamling, noe hun gjorde ved hjelp av tjenesten Spleis. Til nå har hun samlet inn over 11.000 kroner. 

- Jeg hadde i utgangspunktet tenkt til å kun bruke fra min egen lomme, men så var det en som tipset meg om Spleis. Jeg har fått inn en del allerede og det gjør meg veldig glad, for da kan jeg hjelpe enda flere!

- Vi bloggere velger selv hva vi ønsker å fronte, dele og inspirere på plattformene våre, men jeg tenker at det er på sin plass at jeg bruker plattformen min til noe som dette, sier hun. 

Hun har også skrevet om initiativet på sin egen blogg, hvor du kan lese mer. 

Anja er en stor livsstils- og moteblogger. Hun er forlovet med svømmeren Lavrans Solli, og paret har en datter sammen. Også tidligere har hun også hjulpet familier før jul, men da helt privat. 

Les også: Så mye synes vi det er greit å gi i julegave

Foto: Privat

Overhørte samtale 

Ideen til julehjelpen fikk hun da hun nylig overhørte en samtale mellom to jenter på en kaffebar. 

- De var vel ikke mer enn 14-15 år, kanskje, og hun ene var oppriktig forbanna på foreldrene sine fordi hun ikke fikk en jakke som kostet 8-9000 kroner. Hun andre sa vel indirekte at hun kom til å bli lei seg hvis hun ikke fikk et par med Uggs. Sånt provoserer meg enormt. Tenk å bli lei seg fordi man ikke får et par Uggs-sko til 3000 kroner? Det er helt bak mål! sier Anja til Side2. 

- Det er så mange andre her i landet som virkelig kjenner på det å bli lei seg på grunn av vanskelig økonomi. Da kom denne tanken opp med at jeg vil gi de som gruer seg til jul en jul å glede seg til! Gaver, mat, pynt og alt som hører til jul.  

Foto: Skjermdump / Finn.no

Til nå har hun kontaktet fire familier som kommer til å få hjelp denne julen, og hun planlegger å kontakte flere. 

- Jeg begynner å handle inn i desember, og jeg håper jeg kan hjelpe alle som har sendt mail til meg. 

Les også: Lotte gir bort julegaver til fremmede: - Jeg tror folk skjemmes av å spørre om hjelp

Vil at datteren skal sette pris på de små tingene

- Nå som jeg er mor, er det viktigste for meg at min datter kan glede seg over julen og helheten av den. Ikke hva som ligger under treet eller hva prisen på gaven er, sier Anja. 

- Det at hun gleder seg over at hun kan våkne opp til mat på bordet, sette pris på de små tingene, og vet at det er mange der ute som ikke har det like godt som henne. Det er viktig or meg at man er takknemlig, viser ydmykhet, og gir en hjelpende hånd om mulig.

Hun forteller at hun har fått veldig mange tilbakemeldinger via Finn-annonsen fra folk som også kun ønsker å si at de blir rørt av å se at noen tar i et tak for andre i julen. 

- Oppfordrer du andre til å gjøre som deg? 

- Selvfølgelig, men igjen så kan jeg ikke presse på andre at de skal tenke og gjøre det samme som meg. Jeg personlig tenker veldig på at vi bruker enorme summer på gaver, mat, klær, og så videre, og at mye av det heller kunne ha gått til en god sak som dette. Det er så mange familier der ute som ikke har råd til en å kjøpe julebrus gang, og deres største ønske er kun at barna kan få en julesokk. Det setter ting i et stort perspektiv!

Hun legger til at hun samtidig blir oppgitt over hvor frekke enkelte er. 

- Jeg har fått et par mailer der foreldre ønsker at jeg bidrar med ny Mac, telefon og gamingutstyr. Det er ikke der vi er! Her er det folk som spør om godteri som julegave til barna sine, og så har vi noen som tror at de kan be om en ny Mac. 

Les også: Hjerteskjærende juleønske: Sendte brev med gassballong til sin døde pappa

Og denne: Emma gir barna 96 julegaver hver

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.