HELENE har tiltrukket seg oppmerksomhet for sine morsomme Instagram-bilder.
HELENE har tiltrukket seg oppmerksomhet for sine morsomme Instagram-bilder. Foto: Mirrorsme

Blir hun den nye Instagram-dronningen?

Norske Helene legges merke til internasjonalt.

Publisert

(SIDE2): Helene Meldahl fra Stavanger blir lagt merke til på Instagram.

Årsaken er at hun tegner på speil, og fotograferer seg inni skribleriene og maleriene. For tiden er Helene Dahl praktikant på ambassaden i Washington DC der hun nylig fikk anledning til «å smykke ut et speil» med dagens tema.

Alltid vært en som rabler

- Jeg har alltid vært en sånn som rabler og tegner på ting, Jeg har for eksempel alltid tusjer og penner med meg i vesken uansett hvor jeg er. Av og til har jeg tusjet en liten hilsen på servietter til fremmede, eller kjøpt en kaffekopp til neste kunde og bedt ekspeditøren legge ved en lapp jeg har skriblet på, eller skrevet noe på speilet til den jeg har vært på besøk hos. Skrivebøkene mine fra skoletimer bærer preg av skribleriene mine, sier Helene til Side2.

Helene Meldahl har gjennom Instagram-kontoen Mirrorsme fått en hengiven skare på over 1000 personer, blant dem bloggeren Eric Barker som skriver for både The New York Times og Huffington Post og har kalt Helene for noe av det morsomste på Instagram.

En dagbok

- For meg fungerer tegningene litt som en dagbok. Jeg har alltid trengt en kanal hvor jeg kan skape litt «weirdness» og uttrykke noe. Jeg har alltid vært glad i å ta bilder, sier hun.

At så mange ser på bildene av henne hver dag, gjør henne nesten litt pinlig berørt.

- Fortsatt blir jeg litt flau hver gang jeg legger ut en sånn selfie, jeg tenker folk må bli lei av fjeset mitt snart. Men jeg ser på meg selv mer som en rekvisitt i speilbildet. Jeg har drevet mye med teater og film tidligere og tenker på en måte at det er et lite «teaterstykke» i speilet. Jeg blir ofte overrasket når folk skriver så kommentarer der! Og spør om de kan kjøpe tegninger, sier Helene.

I 2009 vant Helene Meldahl årets nykommerprisen under den store norske humorfestivalen og kaller seg selv en «skap-særing».

- Jeg tør å stå på en standup scene, men kan bli dritnervøs av å prate om meg selv i et middagsselskap. Mirrorsme ser jeg på som en slags serie, nesten som en tegneserie hvor mye selvfølgelig er inspirert av mitt liv. Jeg er egentlig ikke det viktigste, men noen må jo holde iphonen, sier hun.