Foto: Jordan Strauss (AP)

Aziz Ansari svarer på anklager om overgrep mot 23 år gammel kvinne

«Master of None»-stjernen sier at han trodde den seksuelle aktiviteten dem i mellom var med samtykke.

Publisert

Skuespiller og komiker Aziz Ansari (34) har kommet med en offentlig uttalelse etter at en 23 år gammel kvinne påstår at hun ble utnyttet av ham på en date i 2017. Det skriver People

En rekke medier, blant annet The Guardian, Telegraph og Fox News omtaler saken mandag. 

23-åringen, som bare kalles «Grace», fortalte i et intervju med kvinnenettsiden babe.net, at hun gikk med på å bli med på en date med ham kort tid etter at de møttes. 

- Jeg mener at jeg ble utnyttet av Aziz, sier hun. 

Til nettsiden forteller hun at hun følte seg invadert, og at hun ikke skal ha vært komfortabel med hvor raskt den seksuelle aktiviteten mellom dem eskalerte etter at hun ble med skuespilleren hjem etter daten. 

Hun påstår at Aziz Ansari flyttet hånden hennes til kjønnsorganet sitt gjentatte ganger og at han «presset henne» til å utføre seksuelle handlinger etter at hun skal ha fortalt ham at hun følte seg ukomfortabel. 

Les også: Ashley Graham åpner opp om at hun ble utsatt for seksuell trakassering som 17-åring

I uttalelsen til People, sier Aziz: 

«I september i fjor møtte jeg en kvinne på en fest. Vi utvekslet numre. Vi tekstet frem og tilbake og gikk senere ut på date. [...] Vi gikk ut på middag og etterpå endte vi opp med å ha seksuelt samvær, som etter alle indikasjoner var helt konsensuell.»

Videre fortsetter han: 

«Dagen etter fikk jeg en tekstmelding av henne som sa at selv om "det kan ha sett ut som at alt var i orden", ved nærmere ettertanke fikk henne til å føle seg ukomfortabel. Det er sant at alt virket som det var i orden på meg, så da jeg hørte at dette ikke var tilfelle for henne, ble jeg overrasket og bekymret. Jeg tok til meg ordene hennes, og svarte privat til henne etter å ha brukt tid på å prosessere hva hun hadde sagt.»

Han legger til at han støtter #metoo-bevegelsen og mener det er nødvendig med et økt fokus på seksuell trakassering og overgrep mot kvinner. 

Les også: Matt Damon uttalte at det er forskjell på tafsing og voldtekt og misbruk av barn. Det fikk Minnie Driver til å se rødt

Og denne: Sandra Lyng forteller om seksuell trakassering i musikkbransjen: - Mange menn utnytter en maktposisjon til å fornedre og utnytte

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!