Foto: Gabriel Olsen / Contributor/Getty Images

Aviciis familie i åpent brev: - Han orket ikke mer

Den svenske DJ-stjernens nærmeste åpner opp om hans død.

Publisert

Den verdenskjente svenske DJ-en Tim Bergling (28), best kjent som Avicii, ble funnet død på hotellrommet sitt i Oman fredag forrige uke. 

Det lokale politiet gikk i helgen ut og slo fast at det ikke finnes mistanke om at det ligger noe kriminelt bak den unge artistens død. 

I etterkant av dødsfallet som har lagt musikkverdenen i sorg, forteller familien nå om noen av omstendighetene rundt DJ-stjernens død i et åpent brev, gjengitt blant annet hos svenske Aftonbladet. 

I brevet sier de at han ikke orket mer og ønsket fred. 

Les brevet i sin helhet under: 

Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.

Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre.

Han ville få frid.

Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.

Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.

Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.

Vi älskar dig,

Familjen.

Brevet er sendt ut via Aviciis pressekontakt Ebba Lindqvist. 

Familien reiste til Oman tidligere denne uken for å hente hjem sønnen, og har tidligere takket for støtten og kjærligheten de har fått. 

Les også: Nattklubber med ett minutts stillhet for Avicii

View this post on Instagram

Hey brother ✌️

A post shared by Avicii (@avicii) on

Trakk seg tilbake

Avicii slo gjennom i 2011 med låten "Levels", og har i etterkant produsert en rekke verdenskjente hitlåter. Låten "Wake Me Up" var i sin tid en av de mest streamede på Spotify noensinne, og han har de siste årene blitt regnet som en av verdens mest innflytelsesrike DJ-er. 

Han har blant annet gjort samarbeid med store stjerner som Madonna, Rita Ora, Ina Wroldsen, Chris Martin og David Guetta. 

I 2016, etter å ha tilbrakt mange år på turné verden rundt, bestemte Avicii seg for å trekke seg tilbake og ta en pause fra konsertvirksomheten. 

Han har tidligere hatt flere helseproblemer - akutt betennelse i bukspyttkjertelen, som han selv har sagt at var delvis på grunn av høyt alkoholkonsum. 

Les også: Musikkverden i sorg etter Aviciis død: Kygo hyller svensken

I 2014 måtte han også fjerne galleblæren og blindtarmen. 

Dokumentaren Avicii - True Stories på Netflix gir et innblikk i hva som foregikk i kulissene i noen av de mest travle årene av Aviciis liv og frem til han valgte å trekke seg tilbake for å fokusere på seg selv, å ha det bra og drive med det han elsket mest - lage musikk. 

View this post on Instagram

Being in the studio for me is being home.

A post shared by Avicii (@avicii) on

Skal ha ferdigstilt nytt album

På tross av at han trakk seg tilbake fra rampelyset, ga Avicii seg likevel ikke med å produsere musikk, og hadde ifølge plateselskapet sitt, Geffen Records, ferdigstilt et helt nytt album. 

Det er ennå ikke sikkert hva som vil skje med albumet, men sjefen for plateselskapet, Neil Jacobson, uttaler til Variety at han ønsker å rådføre seg med familien angående hva som bør gjøres med den nye musikken. 

View this post on Instagram

Caption this one 😨😄

A post shared by Avicii (@avicii) on

View this post on Instagram

Avicii/Avīci¿?

A post shared by Avicii (@avicii) on

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!