BOB TIL FELLES: de to kjendisene Aurora Aksnes og "Skam"-Noora har begge ført til at den klassiske frisyren har blitt mer populær i det siste.
BOB TIL FELLES: de to kjendisene Aurora Aksnes og "Skam"-Noora har begge ført til at den klassiske frisyren har blitt mer populær i det siste. Foto: (Montasje scanpix/NRK)

Aurora og Nooras "bob" er hårklippen som trender

- Alt fra 16- til 70-åringer kommer inn og ber om å klippe seg kort, sier Eirik Thoresen hos «Adam og Eva».

Publisert

(SIDE2): En klipp alle vil ha: den klassiske «bob»-en har vært i motebildet en stund, og stadig flere ønsker å se ut som blant andre artisten Aurora Aksnes og «Skam»-Noora.

- Alt fra 16- til 70-åringer kommer inn og ber om å klippe seg kort, sier Eirik Thoresen, kreativ leder hos «Adam og Eva», til Side2.

I det siste har serien «Skam» tatt nye høyder i mediene og er hittil NRKs største nettsuksess med Noora (Josefine Frida Pettersen) som hovedperson. Både Kripos og Landsforeningen mot seksuelle overgrep har uttalt seg om den populære karakteren.

LES OGSÅ: Skam-Nooras leppestift påvirker salget

Samtidig har det norske stjerneskuddet, pophåpet Aurora Aksnes blitt nærmest verdenskjent. Nylig opptrådde hun på Jimmy Fallon Nightshow og i sommer spiller hun på Roskildefestivalen. Begge stjernene har inspirert og påvirket mange, og det er særlig én ting de har til felles; den blonde «boben».

LES OGSÅ: Aurora sang seg inn i amerikanske hjerter - og Jimmy Fallons

Ny trend i vennegjengen

Jenter skal ha langt hår med lyse striper og helst passe inn i vennegjengen, uten å skille seg ut for mye. Slik har det lenge vært, men nå ser det ut til at stadig flere henger seg på den populære trenden med «bob», som virkelig har slått an i det siste.

Foto: Constance Løken Dahl (Side2)

- «Skam»-klippen? Ja, det er veldig mange som spør etter den. Alt fra unge 16-åringer til 70-åringer vil klippe seg kort nå, fordi det er en kul frisyre som kler alle. Det kalles jo egentlig en «lob», altså en «long bob». Ofte kan en vanlig bob være litt for overveldende for en som er vant med langt hår, så da er det tryggest å starte med en halvlang bob til litt over skuldrene i begynnelsen. Det er jo først nå man virkelig kan se mange med denne type frisyre på gata, men for oss som kjenner til den, er det litt «old news» egentlig. Vi begynte å eksperimentere med en litt lengre bob for et par år siden allerede, sier Eirik Thoresen, som er kreativ leder i Adam&Eva.

Også hot hos de store stjernene

Utviklingen av den klassiske «bob»-frisyren har spredt seg raskt, og startet for et par år siden. I løpet av fjoråret var nesten alle de største kjendisen innom en eller annen type «bob» frisyre. Nå er det vanligere med blant annet en mellomlang «lob», og «the shag» er også en frisyre som tar av for tiden, mener Thoresen.

Dette er en mer oppklippet lob som er softere, og ikke er like tung. Den har mer lugg, mer tekstur og mer bevegelse. Blant andre skuespillerne Kaley Cuoco og Jennifer Lawrence er sett med denne klippen.

Foto: (Montasje/Scanpix)

LES OGSÅ: Kaley Cuoco er langhåret igjen

- Jeg tror definitivt blant andre Aurora, men aller mest Noora har påvirket trenden. «Skam» er en serie som når ut til mange, og det er ofte folk har med seg bilder av Noora når de skal klippe seg korte. Det er jo ofte lettere å begynne med noe litt nytt selv, hvis man ser at de store kjendisen gjør det først. Nå tørr flere å skille seg ut mer, og vi ser at individualisme er blitt veldig populært i motebildet.

Selv om «Skam» egentlig var beregnet for 15-16-åringer, har nettserien tatt over overalt, i alle aldere. Dette var i utgangspunktet noe regissør og manusskribent Julie Andem var negativ til, og ønsket at foreldre skulle holde seg unna, slik at ungdommene selv kunne spre ordet om serien på sosiale medier. Likevel er hun glad for at til og med 40-åringer følger med og viser sterk interesse, så lenge den originale målgruppen har gjort serien til sin egen, sier hun til NRK.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!