RUSSESESONGEN ER I GANG: Og russelåtene og -bussene hører selvsagt med.
RUSSESESONGEN ER I GANG: Og russelåtene og -bussene hører selvsagt med.

Årets russelåter 2016: Dop, sex og russebuss

Slik lyder en russelåt: - Playboy på trusa, det surkler i musa, renner inn baller, hoesa åpner opp slusa. Klikken vår er rusa, bussen din blir grusa.

Publisert

(SIDE2): - Playboy på trusa, det surkler i musa, renner inn baller, hoesa åpner opp slusa. Klikken vår er rusa, bussen din blir grusa.

Teksten er hentet fra en av årets russelåter, Kong Castro, laget av Lættis Weed og produsert av Nicho Foss.

Selv om flere av årets russelåter langt fra bare handler om sex, fyll og rus, er mange av dem laget på samme lest som i fjor. Da skapte flere av russelåt-tekstene furore.

I 2015 fikk nemlig de svært seksualiserte tekstene mange til å heve øyebryn, og Dagbladets anmelder mente de var det nærmeste man kom til å oppfordre til gruppevoldtekt.

russelaat.no kan man for tiden stemme frem årets russelåt. I skrivende stund leder Suicide Squad kåringen med en låt skrevet av Jack Dee6 RykkinFella.

Monaco, laget av Tix og Pøssy Project, ligger som nummer to, mens Mad Magazine, produsert av San Dyego & Fredde Blæsted innehar en foreløpig tredjeplass.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Russen betlaer en god del penger for låtene - alt mellom 20.000 til 45.000 skal være vanlig. I tillegg til det å overgå de andre russebussene med best låt, gis det i tekstene mer eller mindre eksplisitte hint om rusbruk og fest, vold og sex.

Eksemplene under er hentet fra noen av årets mest populære låter:

- Ruller og puler bare på awesome bitches

- Gutta drikker mer for de veit det er farlig

- Det lukter reke, hun ville leke, langt inni skauen på Tryvann et sted

- Damer blir berusa, bare husk å shave kusa

- Vi spotter en hoe, vi drar hun inn på et show

- Bussen som er kjent for å brekke kjever som pinner

- Troy fant seg den villeste tøyta, coachen har lårt henne å blåse i fløyta

- Du er phony, mens vi dunker fitte som Kobe

- Bitches aint a thang, dette her blir gangbang.

- Ned på alle fire, opp og ned på giret.

Alle låtene på topp ti-lista kan du se og høre i artikkelen.- Harmløst opprør

Tix, hvis navn er Andreas Haukeland, produserte flere fjorårets låter, og også i år er han mannen bak noen av de mest populære. Det har han tjent listeplasser og penger på.

Han sa i fjor at russelåtene er en form å skape tilhørighet på.

- Forskjellen er at låtene til TIX & The Pøssy Project når opp på topplistene på grunn av fengende produksjon og at russen forstår humoren. At det provoserer de som ikke er russ forstår jeg veldig godt, og det er hensikten til The Pøssy Project. Noe av formålet med akkurat disse låtene er å skape et «russen mot røkla»-forhold. Det er mye av det russetiden også faktisk handler om, en periode der man gjør litt harmløst opprør og slår seg løs for å markere at man er ferdig med tretten års skolegang, sa Haukeland til Dagbladet.

Musikkbransjen selv har også sammenlignet russelåtene med 70-tallets punk: provoserende og forhatt av den eldre generasjon.

- Det er ikke noe nytt i det. Punk provoserte, akkurat som både Marilyn Manson gjorde på 90-tallet, Eminem gjorde på 2000-tallet og russelåtene gjør i dag, fortalte markedsdirektør for Sony i Norge, Leif Ribe, til NRK tidligere i år.

Hva synes du? Legg igjen et svar i vår poll, eller kommenter nederst i artikkelen.

Her er resten av topp ti-lista:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!