Andrea Voll Voldum er nominert til Skamløsprisen. Hun har opprettet stiftelsen Vi tror deg, som skal forebygge voldtekter, avdekke seksuelle forbrytelser og overgrep, styrke rettssikkerhet og ivareta voldtektsofre og pårørende.
Andrea Voll Voldum er nominert til Skamløsprisen. Hun har opprettet stiftelsen Vi tror deg, som skal forebygge voldtekter, avdekke seksuelle forbrytelser og overgrep, styrke rettssikkerhet og ivareta voldtektsofre og pårørende. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Andrea Voldum kan vinne Skamløspris

Ti kandidater er plukket ut til Sex og Samfunns pris.

Publisert

- Skamløsprisens formål er å løfte frem personer eller organisasjoner som har oppmuntret til mot og åpenhet om skambelagte temaer innenfor seksualitet, sier Maria Røsok, daglig leder i Sex og Samfunn til Side2.

Foto: sexogsamfunn.no

Juryen har nå plukket ut ti personer som er nominert til Skamløsprisen 2017, og det er:

Jakob Semb Aasmundsen (journalist og foredragsholder)

Sofie Frost (skuespiller og forfatter)

Nora Mehsen (leder Skeiv Verden)

Luca Dalen Espseth (blogger og transfeminist)

Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl (Underlivet-bloggere og Gleden med skjeden-forfattere )

Vi tror deg-stiftelsen

Andrea Voldum (Vi tror deg-stiftelsen/talsperson mot voldtekt)

Carina Elisabeth Carlsen (bryter kroppsmyter)

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne (podcasten Tusvik & Tønne)

Maria Stavang (komiker/ tatt oppgjør med kroppspress og russelåter)

Sex og samfunn påpeker at Skamløsprisen skal bidra til å øke synlighet, bevissthet og kunnskap rundt temaer knyttet til seksualitet.

- Skam og stigmatisering gjør at sider ved seksualitet kan føles vanskelig å snakke om, og med denne prisen ønsker vi å motarbeide dette. Prisen skal sørge for at ulike sider ved seksualitet slippes frem i lyset og på den måten ønsker vi at prisen skal bidra til å fjerne skam, sier Maria.

I Skamløsprisens jury sitter blant andre journalist Kathrine Aspaas, blogger og forfatter Sophie Elise Isachsen, komiker Else Kåss Furuseth og Nancy Herz.

Vinneren av Skamløsprisen annonseres i september. I fjor var det minoritetsjentene Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile som ble tildelt utmerkelsen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!