SKAPTE DEBATT: Den 22 år gamle tobarnsmoren Nikkole Paulun - kjent fra MTV-serien «16 & Pregnant» - har fått enorm respons på et innlegg hun postet på Facebook nylig. Foto: Facebook
SKAPTE DEBATT: Den 22 år gamle tobarnsmoren Nikkole Paulun - kjent fra MTV-serien «16 & Pregnant» - har fått enorm respons på et innlegg hun postet på Facebook nylig. Foto: Facebook

Alenemor får gjennomgå: - Man får ikke barn for å bruke dem som slave

Skaper stor debatt på Facebook.

Publisert

Den 22 år gamle tobarnsmoren Nikkole Paulun - kjent fra MTV-serien «16 & Pregnant» - har fått enorm respons på et innlegg hun postet på Facebook nylig. 

Les også: Alenemoren rører verden med ærlig Facebook-innlegg

Tre bilder av hennes seks år gamle sønn som lager mat, vasker klær og setter inn i oppvaskmaskinen har skapt stor debatt, skriver danske Ekstra Bladet

Foto: Facebook
Foto: Facebook

- Jeg lærer sønnen min å lage mat og gjøre husarbeid. Hvorfor? Fordi husarbeid ikke bare er for kvinner. Fordi han kanskje en dag kommer til å være ungkar og bo for seg selv, og da vet han hvordan han vasker klær og må ikke spise take away hver kveld, skriver hun.

Også en rekke andre internasjonale medier har omtalt debatten rundt innlegget.

Les også: Dette bildet av Victoria Beckham og datteren skapte debatt

- Bli et produktivt medlem av samfunnet

Alenemoren peker også på at hun som mor tar ansvar på et område hvor skolen ikke gir nok kunnskap.

- Den generasjonen jeg er i klager over at skolen ikke lærte oss å lage mat, vaske klær, knyte et slips eller betale skatt. Derfor vil jeg lære sønnen min å gjøre disse tingene, slik at han blir et produktivt medlem av samfunnet, både hjemme og borte.

Les også: Charlotte reagerer på små klesstørrelser: - Altså, hva er det for noe idioti og tull?

Skaper debatt

Paulun - som har 345.000 følgere på Facebook - har fått 153.000 likes og nesten 60.000 har delt innlegget. I tillegg har mange tusen sagt sin mening i kommentarfeltet. 

Mange synes det er flott at alenemoren sørger for at sønnen lærer seg disse tingene, mens en del reagerer på at hun lar sønnen arbeide i hjemmet.

- Du får ikke barn for å bruke dem som slaver. Og heller ikke for at de skal gjøre pliktene som du ikke gidder å gjøre. Jeg er enig i at man skal lære dem om ansvar, men nok er nok, skriver ei.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

- Definitivt ikke slaven min

Til kommentaren over har Paulun svart at sønnen er langt fra slaven hennes.

- Han er definitivt ikke slaven min. Jeg liker og gjør størsteparten av husarbeidet. Sønnen min hjelper bare til og tjener lommepenger i tillegg.

En annen kvinne som har kastet seg inn i den nokså lange debatten, skriver at hun reagerer på at gutten får bruke komfyren.

- Et barn skal ha ansvar, men ikke bruke en komfyr som så liten. Barn må også få lov til å være barn.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Hele debatten kan du lese i kommentarfeltet under dette innlegget:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!