Foto: Illustrasjonsbilde (Colourbox)

9 vitenskapelige grunner til å ha sex ofte

Det er faktisk veldig bra for deg!

Publisert

(SIDE2): Det finnes ingen fasitsvar på hvor ofte man skal ha sex.

- For noen par er det helt ok å ha sex sjeldent, sier Bat Sheva Marcus, spesialist i seksuell dysfunksjonalitet, og legger til at det viktigste er at man som par blir enig om det som fungerer best for begge to.

LES OGSÅ: Så lenge varer et samleie i gjennomsnitt

Samtidig finnes det en del gode grunner for å ha sex ofte, i alle fall ifølge Cosmopolitan.

1. Risikoen for prostatakreft går ned

Menn som får orgasme hver dag, har lavere risiko for å få prostatakreft enn menn som får orgasme sjeldnere, skriver Huffington Post.

Det viser en studie fra Harvard Medical School, der forskere fulgte 32.000 friske menn i totalt 18 år. Menn som fikk orgasme 21 ganger eller mer hver måned, hadde totalt 22 prosent lavere risiko for å få prostatakreft.

2. Det gir mindre sjanse for å bli forkjølet

Sex stimulerer immunforsvaret, viser en studie fra Wilkes-Barre University.

Forskerne konkluderte med at de som hadde sex minst to ganger i uken produserer flere antistoffer, som for eksempel Immunoglobulin A, noe som beskytter deg mot forkjølelser.

3. Det hjelper mot stress

En studie fra 2005 konkluderte med at de som hadde sex fikk lavere blodtrykk og redusert stressnivå. Studien understreker at dette bare gjelder for de som har samleie, altså «penile-vaginal intercourse», og ikke for de som masturberer eller har sex uten samleie.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Illustrasjonsbilde (Colourbox)

4. Du kan bli super-fertil

En ny studie mener at daglig sex kan forberede immunforsvaret ditt på en graviditet, noe som gjør sjansene for å bli gravid større.

Leder av studien, Tierney Lorenz fra «Kinsey Institute for Research on Sex, Gender, and Reproduction», sier at immunforsvaret betyr mye for å kunne ha et sunt svangerskap, og mener at jevnlig sex sender en melding til immunforsvaret om at det er på tide å reprodusere.

5. Det er bra for hjertet

Menn som har sex minst to ganger i uken har lavere risiko for å utvikle hjertesykdommer enn menn som bare har sex én gang i måneden. Det viser en studie fra 2010, publisert i the American Journal of Cardiology.

Årsaken er enkel: Sex er kardiotrening, og dermed bra for hjertet.

6. Du holder deg ung og frisk

I en studie utført av forsker og nevropsykolog, David Weeks, skulle et dommerpanel gjette alderen på 3.500 europeiske og amerikanske menn og kvinner. I tilfeller der vedkommende hadde sex minst tre ganger i uka, så han/hun mellom syv og tolv år yngre ut.

7. Du blir gladere

Vi har tidligere skrevet om seks fordeler ved orgasme, og én av de er nettopp at det hjelper på humøret.

Ved orgasme frigis nemlig endorfiner, og vi føler oss uovervinnelige og lykkelige. I tillegg frigis serotonin, som finnes i forskjellige anti-depressiva.

8. Det reduserer smerte

Oxytocin, hormonet som også frigis når du får orgasme, øker endorfinnivået, og reduserer eventuelle smerter du har. Har du hodepine eller magesmerter kan altså disse bli bedre etter sex.

9. Du sover bedre

Oxytocin gjør mye bra for kroppen. Ifølge undersøkelser gjør hormonet også at du sover bedre.

For de som likevel ikke får sove, hva med å se nærmere på disse fem tipsene for bedre søvn? Eller er du en av de som våkner midt på natten og ikke får sove igjen? Da bør du lese dette.

LES OGSÅ: 22 ting du ikke visste om sex

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!