BRYR SEG OM HVERANDRE: Lykkelig par prioriterer gode samtaler, nærhet og feirer hverandres suksess.
BRYR SEG OM HVERANDRE: Lykkelig par prioriterer gode samtaler, nærhet og feirer hverandres suksess. Foto: (Colourbox)

8 små ting lykkelige par gjør

Det er ett spørsmål du bør stille partneren hver dag.

Publisert

(SIDE2): Mange drømmer om «det perfekte forhold» hvor man lever lykkelig alle sine dager.

Likevel så opplever de fleste at forholdet byr på både opp- og nedturer, men hva er det som gjør at noen par faktisk holder sammen i flere år?

LES OGSÅ: 8 tegn på at du er i et lykkelig forhold

Nettstedet Prevention har snakket med flere eksperter om hva slags vaner lykkelig par har. Og det trenger ikke å være så komplisert.

Vi gjentar en rekke av punktene her:

1) Still dette spørsmålet hver dag

«Hvordan har din dag vært?» er et spørsmål du bør stille til partneren hver eneste dag. Spørsmålet bringer dere nærmere hverandre og bidrar til en følelse at dere kjenner hverandre bedre.

2) Opplever nye ting

Å utforske nye steder og aktiviteter som kan gi spennende opplevelser bidrar til at kroppen produserer dopamin, et hormon som får deg til å føle deg bra. Deler dere disse positive opplevelsene sammen vil dette også styrke forholdet.

3) Intern humor

Humor og det å kunne le sammen er viktig. Når dere sammen mimrer tilbake til morsomme ferieminner eller ler av interne setninger så styrker dette båndet mellom dere.

LATTER OG KOS er to viktige ingredienser i et lykkelig forhold.
LATTER OG KOS er to viktige ingredienser i et lykkelig forhold. Foto: (Colourbox)

4) Aksepterer at dere krangler

Det er ikke uvanlig at man er uenige, noe som av og til kan føre til krangling. Men ikke få panikk! Om du blir irritert på partneren kan dette faktisk være et tegn på at du er engasjert, i tillegg til at du er så trygg på forholdet slik at du våger å fortelle det du tenker og mener.

LES OGSÅ: Slik gjenoppliver du romantikken i ferien

5) Feirer hverandres suksess

Å oppmuntre hverandre og å feire fremgang, personlige seire og lignende er med på å gjøre dere mer fornøyde, både med forholdet og i livet generelt fordi du får en følelse av å bli satt pris på av den du er glad i.

6) Trener sammen

Det finnes flere fordeler ved å trene sammen. Det er stor sannsynlig for at begge får mer energi og blir fylt med endorfiner etter en treningsøkt i tillegg til at dere deler en felles interesse og tilbringer mer tid sammen.

7) Lytter - på ordentlig

Det er ikke sikkert at du avbryter partneren når han eller hun snakker, men lytter du egentlig til hva personen sier? Eller tenker du bare på alt du vil si selv? Lytt ordentlig og still oppfølgingsspørsmål for å bekrefte at du faktisk bryr deg om hva som blir sagt.

8) Prioriterer kos

For de fleste er sex og nærhet en veldig viktig del i et forhold, men i noen perioder kan det bli lite av kroppskontakt og komplimenter. Sørg for å sette kos på timeplanen! For mange blir hverdagen preget av rutiner og stress som gjør at det blir mindre sex og færre gode samtaler. Kjærlighet og lyst er viktig for å finne tilbake til lidenskapen og styrken som er to av de viktigste grunnpilarene i forholdet.

Screen9v2

LES OGSÅ:6 ting som skjer med kroppen når du slutter å ha sex