Foto: Stillbilde fra "House of Cards" (Netflix)

5 ufyselige sitater

Som også er fantastiske. Fordi de kommer fra Frank Underwood.

Publisert

(SIDE2:)«Shake with your right hand, but hold a rock in your left». Sier Fancis Underwood, eller Kevin Spacey, med et skjevt smil og blikket rett inn i kamera.

Frank er kjent for å holde folk tett til seg, men er klar til å slå dem ut hvis han ikke trenger dem mer. Iskaldt. Hensynsløst. Spennende.

Frdeag morgen er han tilbake.  I morgen slippes nemlig sesong tre av Netflix-serien «House of Cards».

Sitater fra Frank

Endelig er det klart for flere ufyselige, og geniale utsagn fra kongressmedlemmet Frank.

Den danske avisen Berlingske lader opp til sesongstart med det de mener er de mest markante sitatene fra den politiske dramaserien.

Bare se her:

«Power is a lot like real estate. It’s all about location, location, location. The closer you are to the source the higher your property value».

Frank er kjent for å gjøre hva som helst for å få makten. I TV-serien handler det nemlig om hans hevn, da han ikke ble utnevnt til USAs utenriksminister. Og han går langt for å nå toppen igjen. Frank mener man skal holde seg tett til der makten er, for så å kunne ta den. Gjerne fra dem som trodde de kunne stole på han.

Han er gift med Claire (Robin Wright), som heller ikke er kjent for å være blyg med tanke på å få det som hun vil.

Et av Franks mange «våpen» for å nå toppen - kona Claire.
Et av Franks mange «våpen» for å nå toppen - kona Claire.

«Generosity is its own form of power»

Frank kan være generøs og vennlig. Men kun med mål om å få makt eller nå høyere opp i hierarkiet.

«There are two kinds of pain. The sort of pain that makes you strong, or useless pain. The sort of pain that’s only suffering. I have no patience for useless things»

For ektemannen til Claire kan smerte selvsagt brukes om man skal opp og frem. Han blir sterkere i motgang, og gjør aldri noe som ikke gangner ham selv. Men han bruker ikke tid på nytteløse ting.

«After all, we are nothing more or less than what we choose to reveal»

Frank deler kun det av livet sitt som gir ham mer innflytelse, og avslører bare det som gjør at folk ser ham i et godt lys.Det handler i det store og hele om manipulasjon, hensynsløshet og makt. Serien er produsert av Beau Willimon og kom ut i 2013. «House of Cards» er basert på Michael Dobbs' roman ved samme navn. Alle de 13 første episodene ble sluppet samtidig da serien kom for to år siden. Det samme gjaldt ved sesong to, som kom i februar 2014.

Her kan du se traileren til den nye sesongen:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!