Foto: Pureinterior.blogg.no

3 enkle, budsjettvennlige tips for å gjøre stuen vårfin

Interiørbloggeren Pure Interior har tipsene.

Publisert

(SIDE2): Våren er her, og de spesielt interesserte har kanskje allerede satt igang med å lage vår- og sommerstemning i hjemmet.

Om vinteren er det kanskje gjerne en mer monokrom pallett som gjelder, men i vår er det pasteller som gjelder - både innen klær og interiør.

Man behøver selvfølgelig ikke dekorere hele stua med pasteller, men dette kan gjøres enkelt ved hjelp av noen fargeklatter her og der.

Elisabeth Johansen, som står bak den populære interiørbloggen PureInterior har flere gode tips å komme med til deg som ønsker en liten stiloppdatering, men som foretrekker det enkelt og rimelig.

Her er hennes beste tips:

1. Dra på loppis!

Foto: PureInterior.blogg.no

- Endelig er loppesesongen i gang for fult, og haugevis med interiørskatter gjemmer seg blant rot og skrot, sier Johansen.

Selv er hun gjort flere kupp. Blant annet skaffet hun seg to stoler av merket Pirate, for under 200-lappen for noen uker siden.

Hun anbefaler deg å se etter noe litt eldre, i godt norsk design, som kan sette et personlig og rustikt preg på hjem og stue.

- Jeg har tro på at vi vil se både nytt og gammelt norsk design i mange hjem fremover i tiden som kommer. «Den som leter skal finne» sier hun. 

Bloggen PureInterior finner du her.

Foto: PureInterior.blogg.no

2. Lysere tider - lysere vegger.

Maling er undervurdert, mener Johansen.

-  Det må jo være verdens enkleste og raskeste måte å totalforandre et rom på, sier hun.

Finn frem malekosten og tør å lek deg med form og farge.

- Mal en gammel kommode, eller drist deg til å sette et personlig preg på noen av spisestolene rundt spisestuebordet ditt. Selv elsker jeg å male vegger, og liker godt lysere veggfarger så fort vi har bikket juletider. Lysere innerom gir meg håpet om lysere uterom!

Foto: PureInterior.blogg.no

3. Friske blomster, kvist og grønne planter

- Ønsker du den mest kostnadseffektive varianten vil jeg anbefale deg å gå på bjørkeslang hos naboen. Gøy, action i hverdagen og ikke minst - helt gratis.

Når knoppene kommer frem på trærne er det ingenting som er finere innendørs, mener hun.

Foto: PureInterior.blogg.no

- Det gir en god romfølelse i tillegg til at det skriker vår. Ellers er peoner, også i år, en stor «hit» i interiørverden. På Instagram florerer det med peoner så fort de første bukettene når butikkene.

Peoner er ikke nødvendigvis den rimeligste løsningen nå helt i starten av sesongen, men det er absolutt en favoritt- også hjemme hos Elisabeth.

- Ellers er jeg personlig veldig glad i grønne planter. På tross av at det tar meg rett tilbake til 80- og tidlig 90-tallet har jeg fått total «hang up» på å skape en urban jungel hjemme i år. Ikke er de kravstore heller. En dusj med vann innimellom, og de gir deg masse glede tilbake.

Foto: PureInterior.blogg.no

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!