PASTELLER er svært trendy i år også. Nå er de gjerne noe mer dempede og naturlige, sammenlignet med i fjor. Til venstre har interiørblogger Margit Ødenes innredet med rosa og korall.
PASTELLER er svært trendy i år også. Nå er de gjerne noe mer dempede og naturlige, sammenlignet med i fjor. Til venstre har interiørblogger Margit Ødenes innredet med rosa og korall. Foto: Drommeverden.blogg.no / Produsentene

15 pastellfavoritter til hjemmet - alt under 250 kroner

«Drømmeverden» guider deg til hvordan du innreder med fargeklatter.

Publisert

(SIDE2): - Det er veldig enkelt å bytte ut putene i sofaen, sier interiørbloggeren.

Pasteller gjorde det stort i 2014, og i 2015 er de tilbake. Men denne gangen tar de med seg den naturinspirerte trenden som regjerer i trendbildet for interiør, og kommer tilbake i mer naturlige nyanser, ispedd gråtoner for en kaldere farge.

Spesielt mintgrønn, lakserosa og blågrønt er populært.

Blant annet har Side2-bloggeren PureInterior gått for en mintfarget vegg og mintgrønne puter, mens hos Drømmeverden er det rosa som gjelder.

Kombiner gjerne duse vannfarger med kobber, neon eller grafiske elementer, eller enkelt sammen med helt nøytrale toner. 

Margir Ødenes, som står bak bloggen Drømmeverden, er glad i fargeklatter i et ellers nøytralt rom.

- Da vi bygget huset vårt var det viktig for meg å lage en så ren og enkel base som mulig. Fargeskalaen her hjemme går i hvitt, grått og beige. Altså jordtoner. Møblene vi har er i hvitt, drivved eller linstoff, og dette gir et rent lerret å jobbe med, sier Ødenes til Side2.

Foto: Drommeverden.nlogg.no
Foto: Drommerverde.nlogg.no

Når man har et «rent lerret» er det enkelt å tilføre fargeklatter etter humør og behov. Spesielt liker hun å bytte ut putene i sofaen etter sesong.

- I sofaen har jeg alltid puter i jordtoner, men så tilføyer jeg en til tre puter etter sesong. For eksempel lilla eller burgunder om høsten, blått om vinteren, rosa til våren og korall til sommer.

Bloggen Drømmeverden finner du her.

Sofaputene gjør mye ut av seg i rommet, og sammen med noen andre detaljer, som enten kan mismatches eller matches, får man enkelt ønsket resultat.

-  Ved hjelp av noen puter, en brikke på bordet, noen små telysholdere, kubbelys og blomster i en farge skaper du en fin stemning i forhold til sesong.

Se våre pastell-budsjettfavoritter nederst i saken. Alt under 250 kroner!

Her er Side2-redaksjonens beste tips for budsjettvennlig innredning med pasteller:

1. Duftlys og gjenbruk
Duftlys selges ofte i krukker eller glass som kan brukes som kjøkkenglass eller skåler når stearinlyset er brukt opp. Bare kjør det i oppvaskmaskinen, så har du gjenbruk.

2. La blomstrene skifte antrekk
Butikker som Ikea og Ellos har masse rimelige og kule blomsterpotter. Og da kan man variere og bytte oftere.

3. Farget pastelltape som ramme
Hvis du går fort lei av bildene dine på veggen, så kan du bruke farget pastelltape som ramme. Teip rett på veggen og bruk «tyggistape» til å feste fotografiene dine. Da kan du variere ofte, og ikke betale for mye.

4. Spraylakk er genialt

Vi har brukt det på gamle møbler eller speil når vi har gått lei den originale fargen.  Enkelt og blir jevn og fint. Se hvordan i denne instruksjonsvideoen fra Panduro.

5. Balkongteppe
Kanskje ikke en langsiktig løsning, men hvis du ikke har tid eller råd til å pusse opp en altfor slitt balkong, kan balkongteppe være en rimelig og midlertidig løsning.

6. Kjøp barneting
Barneting er generelt ofte billiger enn lignende utgaver for hjemmet. For eksmepel denne fine metallhylla fra småting i lyserosa, istedenfor å bruke tusenvis på «designhylle».

7. Fresht kaffebord av magasiner
Samle sammen alle magasinene dine til en stabel, og bind et sløyfebånd i lys rosa eller turkis – så har du et kult bord, og kan sette en liten lampe eller andre ting oppå. Har du skinnbelte i en lys farge å knytte rundt, er det enda kulere.

Pastellfavoritter på budsjett:

La deg inspirere:

Foto: Room21.no
Foto: Illustrasjonsfoto Ellos Home
Foto: PureInterior.blogg.no
Foto: Bolia

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.