Foto: HBO

10 ting om det å være kvinne som menn aldri vil forstå

Det skal ikke være lett.

Publisert

(SIDE2): Det er ikke alltid lett å forstå seg på det motsatte kjønn, og vi har tidligere skrevet om ting gutter gjør som jenter ikke skjønner.

Samtidig er det mye vi jenter gjør som gutta ikke skjønner også. På diskusjonsforumet Reddit har de tatt opp akkurat dette temaet, og her er det mye vi kjenner oss igjen i.

1. Samtaler om livet

Mange menn fatter ikke helt at man kan sitte i timesvis og snakke om én ting. De hadde vært ferdig i løpet av maks 20 minutter, mens vi selvsagt går inn på alle aspekter, vinkler og følelsesmessige konklusjoner.

2. Klesstørrelser

Mange jenter bruker en størrelse i bukser, og en helt annen i overdeler. Det er bare sånn det er. Det er jo en kjent sak at størrelsene varierer fra butikk til butikk, så at klesskapet kan være fylt med klær i størrelse 34-42 er langt fra uvanlig.

Som en Reddit-bruker skriver:

«Størrelse 32-40, XS til XL. Jeg går stadig tom for jobbskjorter, og mannen min sier jeg bør kjøpe dem på nett. Hver gang forklarer jeg ham at jeg ikke kan kjøpe skjorter uten å prøve dem fordi størrelsene er meningsløse. Han ser bare på meg som om jeg snakker et annet språk.»

3. Frykt for å bli angrepet

Jenter er nok i større grad bekymret eller redde for å gå alene, spesielt etter det har blitt mørkt. Dette er nok en redsel de fleste menn ikke kjenner på like ofte.

Og bare for å ha sagt det: De fleste menn er ikke voldtektsmenn. Og de fleste menn er minst like fortvilet og sinte som kvinner over at dette i det hele tatt skal være et tema.

Men det er likevel en reell frykt. Og som regel løser vi det ved å unngå situasjoner hvor vi kan bli angrepet. Som en av Reddit-brukerne skriver:

«Når du ikke har den fysiske styrken som trengs, så må du forebygge i stedet for å reagere. Innen vi kan reagere på et angrep vil det ikke være mye vi kan gjøre, siden angriperen er dobbelt så stor og sterk.»

4. Shopping

Jenter bygger hverandre opp på shopping. Vi gir hverandre komplimenter, skravler om løst og fast, oppfordrer hverandre til å bruke penger på ting vi egentlig ikke trenger og runder det hele av med en lunsj og et glass hvitvin - fordi vi fortjener det.

Kommer man over en kjole til 1500 kroner (som man egentlig ikke trenger), er venninnene raske til å oppfordre til kjøp. «Så nydelig! En sånn har du jo lett etter lenge, har du ikke?» «TENK så fin du blir på sommerfesten i den der, da! Den bare må du ha!» «Nå ser jeg faktisk at du har gått skikkelig ned i vekt, den kjolen der fremhever midjen din skikkelig godt, altså.»

Og vips, så er kjolen med deg hjem, kanskje til en samboer som sier: «1500 kroner? Du har jo tre helt like i skapet!»

Foto: Warner Bros

5. PMS

At man bare MÅ ha sjokolade nå. Og at man bare ER irritert og sur, og må sove mer enn ellers.

Eller at man faktisk kan ty til tårene når man hadde sett for seg at man skulle spise spaghetti og kjøttboller til middag, og så har kjæresten lagd torsk og kokt potet i stedet.

Hormones, rett og slett.

6. Og mensen generelt

Generelt sett så kan det virke som den kvinnelige syklusen er et tema de fleste gutter kan lite om. Vi har tidligere skrevet om tampong-mytene gutta tror på, men det stopper ikke der.

For som en kvinnelig Reddit-bruker skriver:

«Gutter vil aldri skjønne følelsen av frykt vi får når vi har mensen og kjenner at vi må nyse.»

7. Trøtthet på morgenen

Hvorfor er kvinner så mye mer trøtt enn menn på morgenen? Fordi man gjerne har ligget og hørt på at de snorker natta gjennom.

LES OGSÅ: 8 tips til å få sove på nettene

Foto: Colourbox

8. Barbering og napping

Det er jo nærmest en fulltidsjobb. Øyenbryn skal nappes, og legger, bikinilinja og armhulene skal barberes. Og morgenen etter du har barbert, er håret ute igjen.

LES OGSÅ: Slik unngår du at det nupper seg «der nede»

9. Pupper i veien

«Armhevinger, matlaging, oppvask, skriving, tøying, tegning, skriving, ligging på magen, spising, drikking... Puppene mine er i veien for alt,» skriver en Reddit-bruker.

10. Grining av rørende TV-klipp

Enten det er en følelsesladet scene på Grey's Anatomy, en rørende dyrevideo på Youtube eller en fin reklamefilm - vi jenter tyr nok til tårene oftere enn gutta.

De fleste har nok opplevd å sitte i sofaen med kjæresten og febrilsk prøvd å skjule tårene.

LES OGSÅ:Derfor er kvinner utro, og slik kan du forhindre det

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!