Foto: Instagram

10 måter å få flere «likes» på Instagram

Dette er grepene som beviselig fungerer.

Publisert

(SIDE2): Om Instagram-bildene dine ikke får like mye oppmerksomhet som du skulle ønske, så kan vi for eksempel tipse deg om at bilder i blåtoner får flere likes enn de med oransjetoner, og bruker du #NoFilter-taggen, er du nærmest sikret noen ekstra likes.

Dette på tross av at 30 prosent av dem som faktisk bruker #NoFilter-taggen, jukser. Så husk på det neste gang du ser taggen.

Mer om dette, og andre gode tips, finner du her:

Slik får du flere likes på Instagram, ifølge Cosmopolitan.

1. Ta flere «selfies»
En analyse av 1.1 million bilder på Instagram fant at bilder som viser ansiktet ditt, har 38 prosent større sjanse for å få en «like», i forhold til bilder hvor det ikke er noen ansikter.

Så, gjør som Miranda Kerr - ta en selfie!

2. Begrens deg selv
Å poste for mye reduserer antall likes to ganger raskere enn kommentarer, ifølge en studie fra Georgia Tech.

En til to bilder om dagen er nok.

3. Gå ut
- Folk responderer på farger og lys, sier Anastasia Ashley, en profesjonell surfer som har over en halv million følgere på Instagram.

- På mine bilder kan man ofte se soloppganger og solnedganger. Se etter «det myke lyset», som man får om morgenen og på kvelden, sier hun til Cosmopolitan.

Dette lyset er svært flatterende, i alle fall om du sammenligner det med bilder tatt midt under solsteika.

- Hvis jeg er på stranden med en venninne midt på dagen, og hun tar et bilde av meg - det er da jeg legger merke til at huden ikke er på sitt beste, sier Ashley.

4. Aldri bruk denne hashtaggen
#Drunk

Bilder som er tagget med dette ordet minsker sjansen for likes med 40 prosent, ifølge forsker på sosiale medier Dan Zarella.

Les mer om hans studie her.

5. Denne hashtaggen bør du alltid bruke
#NoFilter

Foto som er tagget med dette har en ti prosent større sannsynlighet for å få likes (selv om du lyver).

6. Det optimale hashtag-nummeret er syv
Ifølge Piquora, som analyserer aktiviterer på sosiale medier.

Om du legger til flere, blir det oppfattet som spam. Besøk TagForLikes.com for å finne ut hva som er de mest populære hashtaggene, i de forskjellige kataforiene.

7. Bruk spesialfiltere
De aller fleste filtrene på Instagram gir enten en vintage look eller en grungy. Men utenfor Instagram finner det en rekke andre apper som gir helt andre effekter, slik at du kan finne den stilen som passer best.

Det er jo ikke alltid at vintage eller grungy passer like godt.

8. Fikk riktig vinkel
Om du skal ta et bilde i helprofil, kan det vært lurt å be fotografen ta bildet nedenfra. 

- Jeg legger ut mange bilder av meg selv i badedrakt. Når bildene blir tatt nedenfra, i stedet for rett på, får det deg til å se lengre og slankere ut. Om du ser på behind-the-scenes bilder fra shoots for «Victoria`s Secret» eller «Sports Illustrated» er kameraet alltid plassert lavt.

9. Dette filteret dytter Valencia av tronen
Valencia er kanskje det mest populære filteret, men bilder hvor Willow-filteret er brukt får flere likes en noen av de andre filtrene på Instagram.

10. Blått, blått, blått
Bilder hvor blåfarger er fremtredende får 24 prosent flere likes enn bilder med røde eller oransje toner, ifølge en ny studie. Så i sommer er det bare å kjøre på med bilder fra basseng og sjø.