Foto: Foto: Dmitriy Raykin

22 ting du ikke visste om sex

Her er detaljene ingen snakker om.

Publisert

 Vi har alle sett de hete sex-scenene rulle over kinolerretet, direkte inn fra Hollywood.

Brad Pitt og Angelina Jolie som har sex i et kuleregn, knuser lamper og dunker inn i veggene rundt seg - før de strategisk havner utslitte og fornøyde rett foran kjøleskapet.

Det de imidlertid ikke viser, er hvordan man ofte får problemer når man skal endre stilling, eller får latterkrampe fordi noe ser teit ut. Og i filmene får de alltid orgasme samtidig.

Her er de 22 tingene om sexlivet som filmene fra Hollywood sjelden forteller oss.

1. Det skjer ikke av seg selv

I filmene er får vi alltid se to perfekt symmetriske ansikter. De ser hverandre på tvers av rommet, og før vi vet ordet av det ligger de i senga. I virkeligheten kreves det litt mer jobb enn som så.

2. Usexy bekledning

Noen ganger er du rett og slett for lat, eller for tent, til å ta av deg alle klærne. Det ender ofte opp med noen rare kleskombinasjoner, og de ser slett ikke sexy ut i det hele tatt.

3. Rare orgasmestillinger

Det er ikke alltid at misjonærstillingen fungerer for begge parter. Det hender faktisk at du kun vil klare å få orgasme i én spesiell stilling, og det er ingen garanti for hvordan den stillingen vil se ut. Om du er vant til å onanere på en spesiell måte, er det imdierltid stor sjanse for at denne metoden også vil fungere med en annen partner.

Foto: © Dmitriy Raykin

4. Kommunikasjon

Om du er en av de som kun får orgasme i enkelte stillinger, er du også nødt til å kommunisere med partneren din om det. Det kan være ubehagelig, og det kan være flaut, men så er jo det andre alternativet å ha et dårlig sexliv, hvor han blir frustrert over at du aldri kommer i mål. Om du så må stå på hodet mens du hører på Phil Collins for å få en orgasme, er du nødt til å kommunisere dette til partneren din. Han forstår det ikke på egenhånd.

5. Ting ser rart ut

Første gang du får øye på det mellom beina hans, vil det antagelig slå deg at ballene henger noe lavere enn det du hadde regnet med. Motstå fristelsen til å slå dem fram og tilbake som en katteleke. 

6. Ubehagelige stillinger

Omtrent halvparten av de kjente og aksepterte sex-stillingene innebærer posisjoner som gjør vondt for knærne til jentene. 

7. Mer morsomt edru

Litt ironisk, ettersom man gjerne blir mer gira på å dra med noen hjem om du har drukket noen glass ute på byen, men sex er faktisk bedre edru. Det er bedre å sittte på toppen når ikke rommet spinner rundt i sirkler.

8. Glidemiddel

Til tross for at du sannsynligvis ikke er blitt så gammel at glidemiddel er strengt nødvendig, blir det ofte bedre om du bruker det likevel.

9. Smaker rart

Til tross for at glidemiddel kan gjøre ting bedre, kan det også smake veldig rart. Om du har tenkt til å bevege hodet ditt lenger sør enn munnen, kan det derfor være en fordel å gå til innkjøp av glidemiddel med sjokolade- eller jordbærsmak.

10. Trening gjør mester

Det tar ikke lang tid inn i akten før du innser at det kanskje hadde vært lurt å legge inn noen timer på treningssenteret likevel. Sex er en prøvelse for utholdenheten, og ting blir atskillig mye lettere om du har litt stamina.

11. Det kan vare for lenge

Det er en myte at sex ikke kan vare for lenge. Det kan hende at hodet ditt er klar for mer, men underlivet trenger pauser innimellom. Hvis ikke blir du sår, og om det skjer på en jevnlig basis, kan du utvikle mer permanente skader.

12. For hardt

Direkte kontakt eller press på klitoris kan oppleves som for intenst, og dermed bli ubehagelig. Det kan være et tips å fokusere mer på den øverste venstre siden av klitorisen, i stedet for å gå direkte mot midten.

13. Jomfrudommen er oppskrytt

Personen som tok jomfrudommen din kan faktisk ende opp med å ikke bety noe for deg, til tross for at vi er vokst opp med å tro noe helt annet. Det at du har sex for første gang med noen du nesten ikke kjenner, betyr ikke at det er noe galt med deg.

14. Luft fra rare steder

På et eller annet tidspunkt vil du oppleve å slippe ut luft fra vagina, og ikke rumpa. Det er helt normalt, men kan bli ekstremt pinlig første gangen det skjer.

15. Vi er forskjellige

Penetrering i skjedeåpningen er slett ikke den beste formen for sex for alle der ute. Vi er alle bygd på ulike måter, og får tilfredsstillelse av ulike ting. Det er flere jenter som ikke har noe nytelse av penetrering, men kun av stimuli av klitoris.

16. Moro-sex

Det vil ikke alltid være en sexy stemning med stearinlys og rødvin når dere har sex. Noen ganger vil det være i morsomme stillinger, og dere vil kanskje begynne å le underveis. For å se det fra den positive siden - det betyr at dere er trygge på hverandre seksuelt, og at dere dermed vil få sterkere orgasmer.

Foto: © Dmitriy Raykin

17. Våt seng

Det er bare i filmene at paret blir liggende i kritthvitt sengetøy etter akten. I virkeligheten blir det vått og svett, og dere kommer til å krangle om hvem som skal ligge på den rene siden.

18. Rollespill og virkelighet

Om du tenner på å bli beodret rundt i senga, betyr ikke det at du er svak eller sjenert utenfor soverommets fire vegger. Det gjelder for begge parter. Om du er dominant i senga, vil ikke det si at du er en kontrollerende ellers.

19. Spørsmål om prevensjon

Ja, det er pinlig. Men, det er også strengt nødvendig å avtale form for prevensjon før dere hopper til køys.

20. Tungvint å skifte stilling

Det å skifte stilling er som regel både klumsete og tungvint. Med mindre dere begge er profesjonelle balettdansere eller turnere.

21. Skader og uhell

Sex-skader er en reell ting. Det er forbausende lett og plutselig sparke ham mellom beina i løpet av akten, eller å slå hodet sitt litt for hardt inn mot veggen i et ivrig øyeblikk.

22. Synkrone orgasmer

Dette er en løgn fra Hollywood. Det er svært sjelden av begge kommer i samme sekund, og at man ser hverandre inn i øynene mens det skjer. Men, om dere begge kommer i mål, vil begge være like utslitte og fornøyde når det hele er over uansett.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!