Moskeen til Islamic Cultural Center ligger på Grønland i Oslo, hvor man ønsket å etablere en muslimsk grunnskole.
Moskeen til Islamic Cultural Center ligger på Grønland i Oslo, hvor man ønsket å etablere en muslimsk grunnskole. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Sier nei til muslimsk grunnskole i Oslo

En stiftelse som har søkt om å få starte en muslimsk grunnskole på Grønland i Oslo, har fått avslag fra Utdanningsdirektoratet, melder Kommunal Rapport.

Styret i stiftelsen Den muslimske grunnskole vurderer nå om de skal klage avgjørelsen til Kunnskapsdepartementet.

– Vi har tre uker på oss til å avgjøre hva vi skal gjøre. Vi synes det er på tide at med en muslimsk skole i Oslo, men alt det formelle må selvfølgelig være på plass, sier stiftelsens daglige leder Siri Helene Derouiche til avisen.

Byrådet i Oslo sa også nei til etableringen av skolen i sin høringsuttalelse i høst.

Stiftelsens formål er å opprette og drive en privat grunnskole på muslimsk grunnlag i Oslo. Skolen skulle ligge i bydelen Grønland og ha norsk som undervisningsspråk.

Søknaden er vurdert etter den nye friskoleloven, som ble vedtatt av Stortinget i juni. Loven gir Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet fortsatt mulighet til å bruke skjønn når de avgjør hvilke skoler som skal bli godkjent.

I 2014 sa Kunnskapsdepartementet nei til en muslimsk grunnskole i Oslo som Utdanningsdirektoratet tidligere hadde godkjent. Departementet mente at søkeren «Mødre for muslimsk grunnskole» hadde klare forbindelseslinjer til den muslimske grunnskolen Urtehagen, som ble lagt ned etter mye uro og konflikt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.