BLOGG SHOUT Scgoneinternational: En god og lettvint oppskrift (0)

Forskere ved NTNU har bedt 1.181 skoleelever svare på spørsmål om livet på skolen og forberedelser til videregående.
Forskere ved NTNU har bedt 1.181 skoleelever svare på spørsmål om livet på skolen og forberedelser til videregående. Foto: iStock

Denne skoleretningen trives elever best med

Det er bedre trivsel på yrkesfag.

Yrkesfagelever trives bedre på videregående enn på ungdomsskolen. De takler også overgangen til ny skole bedre enn elever på allmennfag, viser ny undersøkelse.

Nå blir Skam eget fag ved Universitetet i Oslo

Forskere ved NTNU har bedt 1.181 skoleelever svare på spørsmål om livet på skolen og forberedelser til videregående. Første runde av undersøkelsen ble gjennomført våren i tiende klasse, med en ny runde etter at de begynte på videregående om høsten, skriver Klassekampen.

De elevene som begynte på yrkesfag taklet overgangen til videregående bedre, og de trivdes betydelig bedre enn på ungdomsskolen. De hadde også mer realistiske forventninger til skolen og egne prestasjoner.

Krever at studiestøtten øker med 30.000 kroner

Dette gjøres riktig

– Overgangen til videregående oppleves som veldig positiv for yrkesfagelevene. Og jeg tror yrkesfagene gjør noe riktig ved at de har noe mindre grupper, engasjerte lærere og at elevene får følelsen av å gjøre noe mer praktisk. Dette er elever som har lyst til å jobbe, sier Per Egil Mjaavatn ved Institutt for pedagogikk og livslang læring ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Han og kollega Per Frostad står bak undersøkelsen.

Både guttene og jentene på yrkesfag opplever styrket faglig selvtillit når de begynner på videregående, og egeninnsatsen økte. De jevnaldrende på studieforberedende retning – også kjent som allmennfag – står på stedet hvil.

Unge Venstre vil kutte ett år i skolen

Test vår messengerrobot og bli med i trekningen av ti goodiebags.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.