BLOGG SHOUT Emilielybekk: Brutal ærlighet (0)
CHARLOTTE GAINSBOURG, kjent fra «AntiChrist» spiller hovedrollen som den nymfomane i Lars Von Triers nye film.
CHARLOTTE GAINSBOURG, kjent fra «AntiChrist» spiller hovedrollen som den nymfomane i Lars Von Triers nye film. Foto: Zentropa film

Von Triers nymfoman ikke til Cannes

Men det er uklart om han ville fått komme av festivalen.

(SIDE2:) Hvorvidt Lars Von Trier er «persona non grata» på Cannes-festivalen til evig tid, er produsenten av hans nye film «'Nymphomanic» usikker på.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Skandale
Etter at Lars Von Trier slo en svært dårlig nazispøk under festivalen i 2011 da han deltok med «Melancholia», ble han rett og slett erklært uønsket på festivalen. For hvor lenge dette gjelder, hersker det altså noe forvirring om. Og Cannes-festivalen vil ikke svare, skriver den danske avisen Politiken.

Skandalen var et faktum da Von Trier hevdet at «vi er alle litt nazister», mens Kirsten Dunst, filmens hovedrolle. forsøkte å stagge regissøren.

- Jeg forstår Hitler. Han gjorde noen dumme ting, helt klart. Men jeg kan se ham sitte der i bunkeren sin helt mot slutten. Jeg føler litt med ham, sa han på pressemøtet til filmen «Melancholia».

I etterkant innser den nervøse regissøren at han burde holdt munn, og han var raskt ute med å beklage uttalelsene.

Jeg har lært at jeg ikke skal gå på store pressemøter, fordi det er ikke alle som forstår det som kommer ut av munnen min. Spesielt ikke når jeg begynner med den der dumme, danske humoren, sa han til den danske avisen B.T i etterkant.

For kostbar
Men at hans nye og mye omtalte film ikke kommer til filmfestivalen, er helt sikkert. Årsaken er at den ikke er ferdig klippet og det er svært mye materiale. Dertil er produksjonsselskapet Zentropa ikke i den beste finansielle situasjonen for tiden. Og å ta med et helt filmteam, inkludert Von Trier, til Cannes, er svært kostbart.

Produsent Louise Vesth sier til avisen at valget om ikke å ta «Nymphomaniac» med til Cannes overhode ikke har noe med regissørens kommentarer å gjøre. Hun sier at Von Trier har vært i kontakt med Cannes-sjefen og at han fikk beskjed om at de gjerne måtte sende inn filmen. Dog har de ingen film å sende.

- Vi satser på en premiere til høsten, sier hun.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN