(Colourbox)

Vet du hva den hvite strengen i egget er?

Her er svaret.

(SIDE2): Den er ganske irriterende, den hvite strengen som sitter som limt fast i eggeplomma. Den lar seg ikke vispe bort på samme måte som eggehviten, og når man for eksempel skal bake kaker, vil man helst ha den ut. Men det er neimen ikke lett å bli kvitt den.

Vet du hvordan man får perfekte egg? Få svaret her.

I disse dager er det mange som skal blåse ut egg for påskemaling, og da har også strengen en tendens til å tette igjen hullet, så eggblåsingen blir ekstra tung.

Men hvorfor er den der? Hva er strengens funksjon?

Plomme-anker

Svaret er selvsagt ingen hemmelighet, men Huffington Post har nå tatt på seg bryet for oss som ikke har for vane å lete opp den type informasjon.

Den hvite strengen har på norsk navnet «plommestrengen». Du finner den på to sider av plommen, og den ene strengen er gjerne større og lengre enn den andre.

Grunnen til at strengene er der, er at de skal holde på plass plommen i midten av egget. Huffington Post sammenligner dem med to ankere.

Ifølge Matprat.no er plommestrengen en del av eggehviten, og de består av proteiner.

Ferskt egg

Du skal være glad for at strengen er i egget. Det tyder nemlig på at egget er ferskt.

Etter hvert som egget blir eldre, forsvinner strengene. Så hvis du ikke finner plommestrenger i egget, tyder det på at egget har ligget for lenge i kjøleskapet.

Du trenger imidlertid ikke være redd for å spise egg som har gått ut på dato. Egg holder mye lenger enn datostemplingen.


Les også: Lag kaker av pannekakene

Les også: Bacon-frokosten som er så god at du kan glede deg til fyllesyken

Les også: 7 matvarer som holder energinivået oppe

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

Reisetips med annonselenker

Her finner du «Syden» i Nord-Europa

Promotion med annonselenker

Her er produktene som redder huden din

Blogg.no

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på Side2.no gjennom bildeshout. Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

Les også