BLOGG SHOUT Dreamforreal: Reality-show (0)
Foto: Carl-Chrstian Raabe (Norsk filmdistribusjon/Fantefilm)

USA vil ha Ragnarok

Kan bli Pål Sverre Valheim Hagens store gjennombrudd i Hollywood.

(SIDE2:) Mens «Kon-tiki» settes opp på kino i USA i disse dager, har Magnolia Pictures sikret seg en annen norsk film med Pål Sverre Valeheim Hagen i hovedrollen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Vikingefilmen «Gåten Ragnarok» ble nylig kjøpt av selskapet under filmfestivalen i Berlin. Den danske avisen Politiken meldte at det var en særdeles stor interesse nettopp rundt Magnolia sikret seg også Erik Skjoldbjærgs «Pionér» om nordsjødykkerne. Ingen av filmene er ferdig på dette tidspunktet og ble kjøpt på bakgrunn av såkalte promoreels på noen få minutter.

- Uløste gåter
Magnolia Pictures har god erfaring med sine norske kjøp. Det er også de som sitter på rettighetene i USA til Morten Tyldums «Hodejegerne».

- Dette er kjempegøy, og vi kunne ikke fått en bedre start for Gåten Ragnarok. Det er spesielt hyggelig at det er kvalitetsdistributøren Magnolia Pictures som kjøpte rettighetene for US, sier produsentene Are Heidenstrøm og Martin Sundland fra Fantefilm Fiksjon AS i en pressemelding.

«Gåten Ragnarok», regissert av Mikkel Brænne Sandemose, baserer seg på de uløste gåtene rundt funnet i Osebergskipet i 1904. I skipet ble det funnet to kvinner, fem avkuttede dyrehoder og mystiske runetekster. Det er disse fakta filmen spinner videre på.

- Mennesket vet lite
- Dette er verdens største funn fra vikingetiden, og man trodde man skulle finne mange runer. Men de fant bare ni små runer, som ble oversatt i 1918 til «Mennesket vet lite». Det er noe av det vi syns er spennende. Kan Osebergskipet skjule en hemmelighet? sa produsent Martin Sundland til Side2 da filmen ble presentert.

PÅL SVERRE VALHEIM HAGEN, Sofia Hellin og Nicolai Cleve Broch graver i vikingtiden i «Gåten Ragnarok».

Det er sjelden det blir laget actioneventyrfilm i Norge. Pål Sverre Valheim Hagen spiller arkeologen ved Vikingskipmuseet som ikke klarer å glemme gåtene (eller sin avdøde kone) . Nicolai Cleve Broch spiller kollegaen Allan, mens andre roller besettes av Bjørn Sundquist, Sofia Hellin, kjent fra «Broen» og Marian Annette Tanderø Berglyd og Julian Podolski som Hagens noe forsømte barn.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN