Skuespiller Rebel Wilson vant i rettssaken som omhandlet ærekrenkelser.
Skuespiller Rebel Wilson vant i rettssaken som omhandlet ærekrenkelser. Foto: Leon Neal (AFP)

Rebel Wilson får 30 millioner i erstatning

- En lang og hard kamp er over, sier Rebel.

Den australske skuespilleren Rebel Wilson (37) får drøyt 30 millioner kroner i erstatning etter å ha vunnet en sak mot mediekonsernet Bauer Media.

Les også:Taylor Swift vant fram i søksmål mot radio-DJ

Den australske skuespilleren, som er kjent fra komedier som «Pitch Perfect» og «Bridesmaids», gikk til sak for det hun mener er ærekrenkelser i flere australske ukeblader, alle eid av Bauer Media. Wilson mener artiklene har skadet hennes navn og rykte og kostet henne flere jobber. I flere artikler har Wilson blant annet blitt anklaget for å lyve om sin alder, sitt navn og om sin barndom, skriver avisa The Guardian.

I juni ga en jury i en rett i Melbourne henne medhold i samtlige anklager mot Bauer Media. Onsdag slo en høyere rett fast at hun skal ha 4,56 millioner australske dollar – drøyt 30 millioner kroner – i erstatning, noe som skal være den største som er idømt for ærekrenkelser i Australia.

Wilson sa at avgjørelsen i Melbourne onsdag betyr at en «lang og hard kamp» i retten nå er over. Ifølge avisa The Sunday Morning Herald har hun lovet å gi pengene til veldedige formål.

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.