Mikro-utroskap er et av de nyeste datingbegrepene som nå diskuteres på nett. 
Mikro-utroskap er et av de nyeste datingbegrepene som nå diskuteres på nett.  Foto: nd3000 (iStock Photo)

«Micro-cheating» er den nye utroskapstrenden

«Micro-cheating» er det nye datingbegrepet du burde kunne. Og det er ikke spesielt hyggelig.

Er jeg utro?

Sjansene kan være mye større enn man selv tror, spesielt om man selv tøyer grensene på hva som er greit og ikke greit i et forhold. Det er lett å definere utroskap når man er fysisk med noen, men emosjonell utroskap kan gjerne være en gråsone for de aller fleste.

Det har blitt stadig mer populært de siste årene og bruke begreper som kan definere sin relasjon til sin potensielle partner på en beskrivende måte. Om man kjenner til betydningene av begrepene, selvfølgelig.

Les også: 5 datingbegreper som forvirret oss i 2017

Begrepet «Micro-cheating», eller mikroutroskap, er det nyeste ordet som har sirkulert på nettet en liten stund.

Røde flagg

I følge dating eksperten Melanie Schilling, er mikroutroskap små hendelser som indikerer at en person er emosjonelt eller fysisk fokusert på noen som ikke er kjærestene deres. 

Dette kan være være så enkelt som å snappe, tekste eller skli inn i DMs til noen uten at kjæresten vet noe om det. Det kan også være det å lagre han kjekke kollegaen din under et falsk navn på telefonen uten å vekke noe mistanker fra kjæresten.

Melanie forteller at det finnes utallige mye tegn på mikro-utroskap. Å være hemmelighetsfull er nok til å fyre på bålet, forteller hun til Huffington Post.

Les også: Disse setningene var nok til at forholdet lenger ikke varte

Alt fra å stenge ned meldingsvinduet på Facebook når kjæresten din avbryter alene-tiden til snu telefonen sin hver gang man forlater et rom, er et av flere tegn som man bør passe på, mener Melanie. 

Flere datingeksperter mener at aktivitet på sosiale medier som må gjemmes er et rødt flagg i et forhold.

Peter Saddington, som er relasjonsterapaut, forteller at røde flagg forekommer når partneren din for eksempel ikke vil vise deg hva han eller hun holder på med på telefonen sin.

- Om man plutselig nøler med å la telefonen bli liggende når du skal ut av rommet, er det viktig å ha det i bakhodet også, forteller Peter til avisen.

Burde man sjekke telefonen til kjæresten?

Når kjæresten din blir for avhengig av telefonen sin, får man et sterkt behov til å sjekke telefonen. Flere datingeksperter har delte meninger om dette.

Madeleine Mason, dating og forholdspsykolog, mener at det er helt innafor å sjekke telefonen til sin partner dersom man mistenker uvanlige vaner.

- Det spiller ingen rolle dersom du sjekker telefonen til din partner eller ikke. Å sjekke vil få ting frem i lyset. Dersom man velger å ikke gjøre det, så betyr det at du stoler på partneren din, forteller Madeleine til Huffington Post.

Peter Saddington er uenig og mener at det er usunt å snoke.

- Om man er i et sunt forhold, burde man føle at man kan prate med sin partner om alt uten å måtte snoke. Det er greit å være usikker til tider, og da skulle man ønske at man kunne ha samtaler som ikke ender opp i heftig krangler, forklarer Peter.

Ekspertene er enige om en ting - at det er viktig å sette grenser og definere hva som er akspetabelt i et forhold.

Les også: Disse menneskene forklarer hvorfor de var utro mot sin partner

Les også: Det finnes 6 forskjellige typer nettromantikk. Har du hørt om dem?

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.