Stadig flere sverger til e-bøker i stedet for å drasse på papirutgaven.
Stadig flere sverger til e-bøker i stedet for å drasse på papirutgaven. (Istockphoto)

Lastet ned 2000 e-bøker på ett døgn

- En knallstart for norske e-bøker, mener Bokkilden.

(SIDE2:) Iveren etter å lese norske bøker digitalt er tydeligvis større enn man hadde ventet. I alle fall iveren etter å prøve det ut.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Bare i løpet av et døgn har 2000 titler blitt lastet ned fra den nye norske app-stedet Bokskya. Bokskya sitter på 1500 norske titler og 120.000 engelske titler.

De 2000 titlene er kun for for Bokkilden og Bokklubbene alene.

Lastet ned Sundstøl
- De aller fleste av disse titlene var gratistitler og det var helt i tråd med våre ønsker, sier Kjersti Myre Lessum, leder i Bokkilden og ansvarlig for e-boktilbudet i De norske Bokklubbenes nettbokhandel og bokklubber.

Ingen av bøkene som er tilgjengelige i Bokskya er nye. For Bokkildens del var det Vidar Sundstøls krimbøker «De døde» og «Drømmenes land» som var mest populære.

- Vi opplever at kundene setter pris på tilbudet og at de fikser nedlastingen greit enten de baserer seg på å lese e-bøker på mobil, lesebrett eller pc, sier Kjersti Myre Lessum, leder i Bokkilden og ansvarlig for e-boktilbudet i De norske Bokklubbenes nettbokhandel og bokklubber.

Både digi.no og Aftenposten meldte imidlertid om startvansker og barnesykdommer i forbindelse med lanseringen.

Det spesielle med Bokskya er at den først og fremst henvender seg til mobile enheter som lesebrett og mobiltelefoner og fungerer mindre bra på vanlig PC/Mac. Den er ikke en nettbokhandel, men en app som leder videre til nettbokhandlene.

Fått kritikk
Bokskya har fått mye kritikk fra flere hold. Den drives i stor grad av de store forlagene og mange små forlag, samt Schibsted forlag, har valgt å gå for en annen løsning fordi Bokskya vil at de som skal selge bøker der skal være medeiere i skya. De vil også ha fem prosent av fortjenesten for formidlingen.

Av de som er med i Bokskya finner vi Ark, Bokkilden, Bokklubben, Digitalbok, Libris, Norli, Studia, samt at Haugen Bok og Akademika holder på å knytte seg til.

Forbrukerombudet har kritisert Bokskya fordi de mener at forlagene har inngått et ekskluderende samarbeid om distribusjon og salg av egne e-boktitler.

- Bokskya viser at forlagenes binding til egne bokhandlere går ut over bokkjøpernes tilbud, sa nylig fagdirektør Thomas Nortvedt i Forbrukerrådet til DN.no .

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN