BLOGG SHOUT Kjerringtanker: Unskyld meg.... (1)
Programleder Kristin Bye får unngjelde for ikke å ha undersøkt gjestenes bakgrunn før hun inviterte dem inn i studio.
Programleder Kristin Bye får unngjelde for ikke å ha undersøkt gjestenes bakgrunn før hun inviterte dem inn i studio. (TV 2)

Langdryg thriller

«Ulvenatten» kunne vært bedre om den ikke hadde vart så lenge.

Ulvenatten – Norge 2008. Sjanger: Thriller. Med: Anneke Von der Lippe, Dejan Cukic, Christian Skolmen, Ingar Helge Gimle, Jørgen Langhelle, Ramadan Huseini . Premiere: TV 2, torsdag 1. april, klokken 21.35

(SIDE2:) Talkshowverten Kristin Bye ønsker for én gangs skyld å ta opp et alvorlig tema i programmet sitt, etter at en tsjetsjensk flyktning har tatt kontakt med henne og bedt henne om å sette søkelys på hans hjemlands fortvilte kamp for uavhengighet.

Kristins sjefer vil heller at hun skal lage et koseprogram om kjærlighet eller annet lett stoff, men programleder står på sitt og trumfer det igjennom.

Gisseldrama
Etter mye om og men finner hun et knippe tsjetsjenske asylsøkere som er villige til å stille opp på programmet, men helvete bryter løs når det viser seg at de faktisk er en gruppe tungt bevæpnede terrorister. På direktesendt TV tar de publikum, programleder og gjester (blant annet Norges utenriksminister) som gisler.

Dermed starter kampen for å hindre et blodbad på direkten, samtidig med at russiske krefter lurer i kulissene.

Ideen bak «Ulvenatten» er god, og jeg tviler ikke på at det fungerer godt i bokform. Men denne krimmen er altså en serieversjon av filmen som kom for et par år siden, og den har en samlet spilletid på to timer og femten minutter.

Repeterende grep
Dette er mye av seriens problem, for selv om den legger seg opp til en «24» stil, der vi følger dramaet minutt for minutt, så er det rett og slett ikke nok handling til å gjøre det hele spesielt spennende.

Den actionen vi får servert er også repeterende og det er grenser for hvor mange ganger terroristlederen kan ta strupetak på programlederen, før det blir et litt utbrukt spenningsgrep. Vi blir heller ikke kjent med personene som er med, selv om det hadde vært rikelig med tid til å legge inn litt karakterbeskrivelser.

Det er også irriterende hvor dumme og tafatte politiet skal være. Her gjøres det tabbe på tabbe, og det virker ikke helt sannsynlig.

Greit alternativ
Timingen og et alt for langdrygt manuskript er dermed det største problemet til «Ulvenatten», for det er ingenting i veien med skuespillerinnsatset, produksjonen og actioneffektene.

Disse elementene fungerer som bare det, og «Ulvenatten» er absolutt helt grei påskeunderholdning for dem som foretrekker action over britiske stemningskrimmer.

Se «Ulvenatten» på TV 2, torsdag 1. april klokken 21.35

Mest sett siste uken

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

NA blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.

BIDRA I DISKUSJONEN